Kind zonder vriendjes
Kind zonder vriendjes S Muije

Collecte voor kinderen met een handicap

5 november 2019 om 12:55 Zorg Deel je nieuws

De Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind collecteert van 11-16 november, ook in Nijkerk, Hoevelaken en Nijkerkerveen

Duizenden vrijwilligers gaan binnenkort weer op pad om geld in te zamelen voor kinderen en jongeren met een handicap. Ook in Nijkerk, Hoevelaken en Nijkerkerveen komen zij aan de deur tijdens de landelijke collecteweek van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind, van 11 t/m 16 november 2019.

 

Eenzaamheid grootste handicap

Voor meer dan 100.000 kinderen met een beperking is eenzaamheid de grootste handicap. Ze gaan naar aparte scholen of helemaal niet naar school. Spelen wordt lastig als 9 van de 10 speelplekken in ons land nog steeds niet of slecht toegankelijk zijn voor gehandicapte kinderen. En veel kinderen met een handicap zitten thuis terwijl ze graag met leeftijdgenootjes zouden willen sporten.

Het Gehandicapte Kind (voorheen NSGK) zorgt ervoor dat kinderen met en zonder handicap elkaar leren kennen. Dat ze samen kunnen spelen, sporten en leren – samen opgroeien.

 

Vrijwilligers

Dankzij de hulp van vele donateurs en vrijwilligers die zich belangeloos inzetten, kan het Gehandicapte Kind dit werk doen. Zoals vrijwilliger Edgar de Jager zegt: ‘Ons gezin heeft het getroffen. Door te collecteren kan ik iets terugdoen voor mensen die het minder makkelijk hebben.’

 

Ook in uw regio

Met de opbrengst van de collecte steunt het Gehandicapte Kind projecten voor kinderen en jongeren met een handicap in heel Nederland. Wilt u weten wat het Gehandicapte Kind in uw regio doet? Op de website www.nsgk.nl ziet u op een landkaart welke projecten daar mede mogelijk worden gemaakt dankzij uw steun.

 

Collectant gemist?

Heeft u geen collectant aan de deur gehad, maar wilt u toch een bijdrage overmaken? Dat kan door de letters VRIENDJES te sms-en naar nummer 4333 (eenmalige gift van 3 euro) of met een online donatie via www.nsgk.nl. Het Gehandicapte Kind is in het bezit van het CBF-keurmerk. Dit garandeert dat ze op een verantwoorde manier omgaat met de giften die zij ontvangt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie