Afbeelding
Intratuin

Dit zijn dé kersttrends van 2023

8 december 2023 om 17:33 Zakelijk

NIJKERK Voor je het weet maken zomerhits weer plaats voor de kerstklassiekers van Michael Bublé en Mariah Carey. Menig kerstliefhebber telt het aantal nachtjes slapen af. Kerst komt er weer aan en voor sfeervolle kerstinspiratie kun je terecht bij Intratuin Amersfoort en Nijkerk.

Drie populaire kersttrends dit jaar zijn Raw Mystery, Balanced Home en Retro Revival. Hoe je deze trends in huis haalt, lees je hieronder. 

RAW MYSTERY

Kleuren: donkerblauw, zwart, aubergine, zilver, lichtblauw en amber.

Er zijn maar weinig dingen zo magisch als de natuur met haar vreemde vormen, bizarre kleuren en bijzondere verschijnselen. Raw Mystery is een betoverende kersttrend die deze mysterieuze kant van de natuur omarmt. Ze weerspiegelt de ruige schoonheid ervan. De trend kenmerkt zich door het gebruik van organische vormen en overwegend donkere kleuren. Om de rauwe kant van de natuur nog meer te accentueren, combineer je deze met materialen met ruwe texturen zoals hout, steen en metaal.

Deze trend vraagt om fonkelende lampjes, slingers met sterren en ornamenten die niet al te netjes verspreid in de boom hangen. Om het rauwe karakter van de natuur in je huis en in de boom te brengen kies je voor ornamenten met een ‘grillige’ uitstraling. Denk aan kerstballen met onregelmatige vlekkenpatronen, grove glitters of een marmereffect. Combineer dit met verlichtte glazen sneeuwbollen, papieren engelen, sterren en robuuste kransen met takken en jouw natuur-geïnspireerde kerstinterieur is compleet.

BALANCED HOME

Kleuren: warme (natuurlijke) tinten, lila en jade.

Balance is key. In een wereld van veel extremen stijgt de behoefte aan balans. De Balanced Home trend zet de toon voor een harmonieus kerstgevoel. Met deze trend creëer je een comfortabele en luxe sfeer, waarin je de hectiek van het afgelopen jaar achter je kunt laten. Jouw warme, ingetogen kerstinterieur met een natuurlijke touch vormt een luxe toevluchtsoord voor tijdens de feestdagen.

Denk aan een besneeuwde kerstboom, gevuld met houten ornamenten, lichtjes en kerstballen van gekleurd glas met gouden patronen. Sierlijk gedraaide kaarsen en een verlichte krans – gemaakt van eucalyptus takken – mogen ook zeker niet ontbreken!


RETRO REVIVAL

Kleuren: warme oranje-, paars- en groentinten, roze en geel.

Retro Revival combineert de kleurrijke jaren ‘70 interieurs en met een verrassend tropisch randje. Zo veranderen je interieur én je kerstboom in een ware (kerst)jungle. Laat je inspireren door deze kersttrend en creëer een vrolijke en soms licht chaotische sfeer in huis: kleurrijke items, veelal in tropisch thema, lijken willekeurig bij elkaar gepakt maar passen toch perfect samen. Het leuke van deze trend is dat het je uitnodigt jouw kostbare vintage items te combineren met nieuwe(re) kerst-items voor een unieke look.

Deze trend vraagt om een bont geheel aan kerstballen, ornamenten en lichtslingers. Ornamenten van tropisch fruit, planten en dieren stelen de show in jouw kerstboom. Ze zijn over het algemeen felgekleurd en hebben hier een daar een glittertje. Je combineert ze met ballen met dessins van tropische planten en dieren erop, glitterbloemen en takken die je tussen de bladeren van je kerstboom of kamerplant steekt. Maak het geheel af bontgekleurde slingers en verlichting en je zit er vrolijk bij deze kerstdagen.

INTRATUIN

Marcel Moons is de ondernemer achter de Intratuin Amersfoort en Nijkerk. In 2009 heeft hij deze vestigingen overgenomen. Moons vindt het belangrijk om te blijven innoveren en investeren. In november 2021 is Intratuin Nijkerk na maanden van verbouwen weer heropend, met als eerste van Nederland een nieuwe gevel. De tuin- en woonwinkel heeft toen een complete metamorfose ondergaan, er is ruim 1200 vierkante meter winkeloppervlakte bij gekomen. Intratuin Amersfoort heeft in 2012 totaal een uitbreiding gehad van 1800 m2 en in 2018 is de winkel uitgebreid met 900m2 winkeloppervlakte en in 2019 is de horeca vernieuwd. 

Momenteel wordt er ook hard gewerkt aan nog een uitbreiding van 1450 m2 die in januari 2024 in gebruik wordt genomen. ,,Wij willen de consument graag blijven inspireren met een zo compleet mogelijk aanbod van alle facetten die Intratuin te bieden heeft. Momenteel staan beide vestigingen helemaal in het teken van Kerst. Laat je verwonderen in onze winkels, want wij hebben er weer wat moois van gemaakt.”

Laat je verwonderen in onze winkels:

Intratuin Amersfoort Amsterdamseweg 139.
Intratuin Nijkerk Het Spaanseleger 1.

Dit artikel wordt u aangeboden door Intratuin Nijkerk en Amersfoort en verscheen eerder al in de bijlage Zin in! Winter, een uitgave van de Stad Nijkerk/BDUmedia. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Stad Nijkerk.nl? Neem dan contact op met Gemma Lijbers (06-53488564, g.lijbers@bdu.nl) of onze verkoopafdeling: tel. 0342-494260, verkoop.amersfoort@bdu.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie