De markt werd tijdelijk gehouden op het Molenlplein.
De markt werd tijdelijk gehouden op het Molenlplein. Harry Koelewijn

Nijkerkse weekmarkt verhuist terug naar het Plein

16 maart 2023 om 12:58 Zakelijk

NIJKERK De Nijkerkse weekmarkt verhuist weer terug naar het Plein. Per wanneer dat is, is nog niet bekend. ,,De precieze datum is nog niet bekend, dat heeft te maken met wat laatste werkzaamheden op het Plein die nog afgerond moeten worden”, zegt Rien Loman namens de gemeente. 

Vanwege de herinrichting van het Plein werd de markt op vrijdag de afgelopen tijd op het Molenplein gehouden. De meningen over de tijdelijk andere locatie waren verdeeld: sommige marktkooplieden en klanten waren erg te spreken over het Molenplein, anderen zagen de markt liever weer terug verhuizen naar het Plein, mede omdat daar ook veel horeca is gevestigd. 

NOG NIET ZEKER

Of de markt op het Plein blijft, is overigens nog niet zeker. Afgelopen november is een enquête gehouden onder marktkraamhouders en publiek over hun tevredenheid over de markt op het Molenplein. Eenzelfde enquête wordt gehouden als de markt straks weer op het Plein staat. De resultaten van beide enquêtes zullen worden vergeleken, om uiteindelijk te bepalen waar de markt zich in de toekomst zal vestigen. ,,In de loop van volgend jaar zullen we ons beraden op de toekomst van de markt en wat het beste is voor Nijkerk”, aldus Loman.

POLL

Wat vind je van deze beslissing?

Goed, de markt hoort op het Plein

Jammer, ik vond de markt op het Molenplein beter

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie