Ursula Manders ontvangt wekelijks nieuwe cliënten in haar praktijk voor Mesologie.
Ursula Manders ontvangt wekelijks nieuwe cliënten in haar praktijk voor Mesologie. Maranke Pater
Ondernemer in beeld

Mesologie biedt behandeling voor diverse chronische klachten

28 september 2022 om 16:30 Zakelijk

NIJKERK Jarenlang kunnen mensen rondlopen met chronische aandoeningen waarvan ze de oorzaak niet weten. Ursula Manders ontvangt wekelijks nieuwe cliënten in haar praktijk voor Mesologie, vaak met klachten zonder duidelijke oorzaak. Mesologie is een complementaire geneeskunde; zij combineert kennis van de reguliere geneeswijze met de kennis van de Ayurveda, Traditionele Chinese Geneeskunde, Homeopathie, Orthomoleculaire Geneeskunde en voeding. 

Een mesoloog gebruikt verschillende onderzoeksmethoden: een polsdiagnose, tongdiagnose, lichamelijk onderzoek en een electro-acupunctuur meting. Ursula: ,,Ik bekijk een klacht vanuit verschillende invalshoeken. Hierdoor zie ik regelmatig verrassende oorzaken. Een voorbeeld uit mijn praktijk: iemand met maagklachten krijgt vaak maagzuurremmers van een arts voorgeschreven, maar na mesologisch onderzoek blijkt regelmatig dat het probleem niet uit de maag zelf komt, maar uit een ander orgaan. De oorzaak heeft mogelijk te maken met voeding, tekorten of een opnameprobleem. Iemand kan zelf herstellen met de juiste middelen. Dit varieert van vitamines en mineralen, kruiden, homeopathie, voedingsadvies, en leefstijladvies.” 

Ik bekijk een klacht vanuit verschillende invalshoeken

BREED OPGELEID Ursula volgde de academie voor mesologie en verschillende nascholingen. ,,Een mesoloog is ontzettend breed opgeleid. Ik ben ook BrainQ therapeut en heb een specialisatie op het gebied van autisme en verwante stoornissen zoals ADHD. Er zijn veel biochemische processen in de hersenen die beïnvloed kunnen worden door de juiste voeding en natuurlijke middelen. Het is steeds een mooi zoekplaatje wat bij iemand past.” Cliënten van alle leeftijden kunnen onderzocht worden. Belangrijk in de behandeling vindt Ursula het contact met haar cliënten. ,,In mijn behandelplan dat ik in samenspraak opstel, zet ik cliënten op het juiste spoor. Zij kunnen de stap zetten naar een gezonder leven en naar een lijf dat fysiek en emotioneel in balans is. Ik zoek slechts uit wat iemand nodig heeft.” Mesologie wordt vergoed door verschillende verzekeraars. 

Meer informatie: Manders Mesologie, Oosterstraat 7a, Nijkerk. Tel.: 06-50568173. www.mandersmesologie.nl.

Bij interesse in een advertorial of ander vorm van publiciteit voor uw vereniging of onderneming, staat media-adviseur Gemma Otten u graag te woord over de mogelijkheden in onze papieren kranten of digitale kanalen: tel. 06 - 53 48 85 64 / 0342494260 of g.otten@bdu.nl.

Maranke Pater
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie