Voor iedere schoen wordt een unieke leest gemaakt.
Voor iedere schoen wordt een unieke leest gemaakt. Arnoud J Spaaij
Ondernemer in beeld

Echt passende schoenen

25 maart 2022 om 05:00 Zakelijk

AMERSFOORT Goed aangepaste schoenen geven je in veel gevallen weer extra mobiliteit. Maar ook is een comfortabel zittende schoen prettig als je gewoon stilzit. Michel Heetkamp weet alles van orthopedische oplossingen.

Maatwerk en meetwerk en zeker ook persoonlijke aandacht met heel veel kennis van voeten, benen en hoe je gewoon het beste loopt. Het komt allemaal kijken bij een paar fijne, goed zittende schoenen, vertelt Michel Heetkamp, orthopedisch schoenmaker bij Eemland Schoentechniek. 

„Vanuit ons pand kijken we op het Meander ziekenhuis, waar we veel komen. Voor overleg met onze klanten die veelal in het ziekenhuis door een specialist worden behandeld. Vaak ontstaat zo ons eerste contact in een traject dat twee tot drie maanden kan duren. We kunnen soms wel een tijdelijk paar schoenen maken, dat wordt veel gedaan als er nog een wond moet genezen, maar het goed aanmeten en maken van een paar schoenen, overleg en ook luisteren naar hoe de schoenen bevallen en of ze goed zitten, dat neemt tijd in beslag.”

Hoe voeten er ook uitzien, we altijd naar de meest comfortabele stand van de voet

COMFORTABELE STAND Voor het maken van orthopedische schoenen wordt veel techniek en kennis ingezet. Voor iedere schoen wordt een unieke leest gemaakt die een soort kopie is van de voet. „Hoe voeten er ook uitzien, wat mensen er ook aan hebben, bij het maken van de leest zoeken we altijd naar de meest comfortabele stand van de voet. Daarbij vermijden we onevenredige druk, spanning en pijn,” legt Heetkamp uit.

In de werkplaats van Eemland Schoentechniek werkt een team van gespecialiseerde schoenmakers in het productieproces. Toch geldt dat de drager van de schoen alleen maar met zijn of haar eigen schoencomfort bezig hoeft te zijn. Heetkamp: „Iedereen kan een afspraak maken bij ons. Ook rechtstreeks, al kan een verwijzing vaak handig zijn voor de ziektekostenverzekering. Maar we nemen altijd uitgebreid de tijd. We weten als geen ander dat goed passende schoenen een continue proces is. Ik denk dan altijd dat ik graag ook zelf zo geholpen wil worden. Vandaar dat je bij ons altijd welkom bent.”

We nemen altijd uitgebreid de tijd

TWEEDE PAAR SCHOENEN Orthopedische schoenen koop je niet in de winkel. Er komt bijna altijd ook medische zorg bij kijken. Een arts, specialist en orthopeed begeleiden het traject. Toch zijn er ook mensen die bijvoorbeeld graag een tweede paar schoenen willen. Een tweede paar om wisselend te kunnen dragen of dat er anders uitziet. Die mogelijkheid is er dan ook zeker. „Al is zo’n tweede paar niet altijd vergoed door de verzekering. Meestal is een vergoeding vanuit de verzekering eens in de 18 maanden,” zegt Heetkamp.

Meer informatie: Eemland Schoentechniek, Nijverheidsweg Noord 86 a, 3812PN Amersfoort, 033 7200 760, info@eemlandschoentechniek.nl.

Door Arnoud J Spaaij

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie