Rik van den Hazel
Rik van den Hazel Ahoy

Sous-chef, Rik van den Hazel, Van Alberto’s Italian wint Glazen Kalf 2021

22 september 2021 om 15:05 Zakelijk Deel je nieuws

Rik van den Hazel, Sous-chef Alberto’s Italian wint kookwedstrijd ‘Het Glazen Kalf’

Rik van den Hazel heeft in de kookwedstrijd met kalfsvlees, ‘Het Glazen Kalf’, gewonnen. Van den Hazel is Sous-chef bij Alberto’s Italian ( gevestigd in Nijkerk en Barneveld ). De wedstrijd, die voor de 23ste keer door de VanDrie Group wordt georganiseerd, vond 21 september 2021 plaats tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam.

Vier jonge culinaire professionals kregen tijden de kookwedstrijd Het Glazen Kalf de opdracht om met de ingrediënten uit een black box anderhalf uur één hoofdgerecht met twee kalfsvlees-bereidingen te maken in viervoud. In de black box troffen de kooktalenten kalfssukade, kalfslever, kalfslonghaas en hartzwezerik aan. Rik van den Hazel werd door de vakjury unaniem uitgeroepen tot winnaar.

Hij ontving uit handen van jurylid Patricia van Krieken de bokaal het glazen kalf en een cheque voor kalfsvlees. Vakblad De culinaire Saisonnier heeft een rapportage aangeboden in haar vakblad. Rik wist de overwinning binnen te halen door de gekozen compositie, juiste cuisson en smaken.

Glenn van Limbeek, Jesse Madern en Micha van der Veen

Op een gedeelde tweede plek eindigden Glenn van Limbeek, executive souschef bij restaurant Roemer in Utrecht, Jesse Madern, chef-kok bij restaurant Madern in Barneveld en Micha van der Veen, souschef bij restaurant De Heeren van Harinxma in Beetsterzwaag. Zij ontvingen het boek Kalf en een oorkonde voor deelname aan de wedstrijd.

De jury bestaat uit Patricia van Krieken, Edgar Buhrs, David Bakker, Rianne Klein met als juryvoorzitter Huub Oudshoorn. De jury beoordeelde op de keuze en bereiding van het kalfsvlees en de combinatie met garnituren.

Overhandigen prijs door Patricia van Krieken
Jury en winnaar Glazen Kalf
Trotse winnaar!
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie