Afbeelding
Kees van den Heuvel

Nijkerkse bedrijven Marry Cooking en Huis van Thee gaan samenwerken

3 augustus 2021 om 10:00 Zakelijk

NIJKERK Het Nijkerkse cateringbedrijf Marry Cooking gaat een samenwerking aan met de online theewinkel Huis van Thee, eveneens uit Nijkerk. Sinds maandag 2 augustus kunnen de eerste bestellingen worden gedaan.

Via de moeder van Mariah Buitink van Marry Cooking kwamen beide partijen met elkaar in gesprek. Op Moederdag, via Instagram. Toen bleek dat beiden een passie hebben voor eten maken en alles wat daarmee te maken heeft. Snel bleek dat ze elkaar prima konden aanvullen. Mariah Buitink: ,,We noemen dit ‘Tea to share’ en ‘Food to pair’. Het moet een echte beleving worden. Marry Cooking heeft de gerechten bedacht en we hebben het gestuurd naar Sevgi (Gönen). Zij heeft overal thee voor bij bedacht.” De mensen krijgen een beschrijving thuis met zetadvies, er zit een waterkoker bij en zelfs een bruisende earl grey, die koud wordt gedronken in een champagneglas. ,,Sevgi heeft allerlei leuke dingen bedacht die het eten een meerwaarde geven en een level omhoog brengen. Het versterkt elkaar.” 

ZEVEN GANGEN ,,Het grappige is dat het vanuit het niets is ontstaan’,  zegt Ismail, de echtgenoot van Sevgi. ,,We zaten aan tafel en toen kwamen we op het idee dat thee de smaak van eten best wel kon versterken. Zij hebben allerlei gerechtjes bedacht en Sevgi zorgt ervoor dat de hoofdsmaken in een gerecht gecombineerd worden met een thee die de smaak van het eten kan versterken. Er zijn zeven gangen. Ze beginnen licht, vervolgens wordt het steeds sterker en heftiger. Dat je je afvraagt: ‘Gebeurt dat nu in mijn mond?’.” 

Sevgi Gönen vult aan: ,,We zijn de keuken ingedoken en hebben gewoon van alles geprobeerd.” Wie iets bestelt bij hen, krijgt een pakket met het eten, glaswerk, servies, een waterkoker en een omschrijving. In de omschrijving staat duidelijk welke thee moet worden gezet en welke toegevoegde waarde het geeft aan het gerecht. Iedere gang heeft een eigen thema.

Door Kees van den Heuvel

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie