Van links naar rechts en van boven naar beneden op de foto: Bea Schulting (UWV), Christèl Zeldenrust (Inclusief Groep), Hiltje van Ledden (Zorggroep), Cindy Traa (Zorggroep)
Van links naar rechts en van boven naar beneden op de foto: Bea Schulting (UWV), Christèl Zeldenrust (Inclusief Groep), Hiltje van Ledden (Zorggroep), Cindy Traa (Zorggroep) Inclusief Groep

FactorWerk bedankt Zorggroep Noordwest-Veluwe

21 juni 2021 om 11:48 Zakelijk Deel je nieuws
Met een mooie mand vers fruit heeft FactorWerk* deze week Zorggroep Noordwest-Veluwe bedankt. De Zorggroep was vanaf februari dit jaar op zoek naar 85 tijdelijke medewerkers voor ondersteunende taken in de zorg. FactorWerk kreeg de kans om 25 van de 85 kandidaten te werven uit de verschillende kaartenbakken voor deze corona banen. Met dank aan de gezamenlijke inspanning, de fijne samenwerking en de wens van vele werkzoekenden om in de zorg te willen werken, zijn de kandidaten gevonden en is het grootste deel nog steeds aan het werk in de diverse locaties van de Zorggroep. Een groot zorghart Bijzonder aan dit project is dat mensen de kans hebben gekregen om hun eerste stappen in de zorg te zetten zonder ervaring in deze branche. Dat zorgde voor een gevarieerd aanbod aan kandidaten; secretaresses, planners, alleenstaande moeders, statushouders, man/vrouw, iedereen met een groot zorghart was welkom voor een kennismakingsgesprek. Het project was in eerste instantie tot 30 juni 2021. Op dit moment is duidelijk geworden dat er een tweede tijdvak van de subsidieregeling start per 1 juli 2021 tot 31 december 2021. Succesvolle samenwerking Voor sommige kandidaten hebben de corona banen echt goed uitgepakt. Twee personen zijn aangenomen als leerling VIG, een ander als administratief medewerker bij de Zorggroep zelf. Vier hebben de leereenheid via de Nationale Zorgklas gevolgd en een aantal mensen zit in procedure voor een BBL traject VIG of Verpleegkundige. Anderen maken kans om in de vakantieperiode ingezet te worden. Al met al reden genoeg om de Zorggroep te bedanken voor deze succesvolle samenwerking. Elk jaar vindt in oktober de week van de 1000 voorbeelden plaats. Tijdens deze week bedanken we werkgevers die kansen bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Omdat FactorWerk deze actie niet wil beperken tot één week per jaar, is besloten om ook buiten deze week werkgevers gezamenlijk te verrassen met een lekkere tas met fruit en in het najaar met een leerzame bijeenkomst. * Inclusief Groep is aangesloten bij FactorWerk. Dit is een samenwerking tussen gemeenten, onderwijs, UWV en Sociale Werkorganisaties in de arbeidsmarktregio Stedendriehoek en Noord-Veluwe. Op de Noord-Veluwe werkt Inclusief Groep vooral veel samen met gemeente Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Elburg, ROC Landstede, UWV en Veluweportaal. Doel: Werkgevers in de regio helpen met het vinden van de beste medewerker voor hun bedrijf.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie