Arjen Flierman: ,,Onder aan de streep is het erg mooi om te zien dat het mensen echt helpt.''
Arjen Flierman: ,,Onder aan de streep is het erg mooi om te zien dat het mensen echt helpt.'' Arjen Flierman
Ondernemer in beeld

Acupunctuur praktijk Nijkerk biedt uitkomst

19 mei 2021 om 18:00 Zakelijk

NIJKERK Tijdens het afronden van zijn studie filosofie en met een net behaalde zwarte band in Aikido, stond Arjen Flierman aan het begin van een mooie carrière, tot hij ruim 20 jaar geleden ernstig ziek werd.

Na een moeizaam herstel heeft hij de studie filosofie afgerond. Met een diploma op zak bleek dat zijn ziekte nog steeds een greep op zijn leven bleef houden. De Aikido-beoefenaar in hem bracht hem echter in contact met traditionele Chinese geneeskunde, waaronder acupunctuur.

De heilzame werking van acupunctuur werd ruim 3000 jaar geleden in China ontdekt. Acupunctuur richt zich op de energiebanen die door ons lichaam lopen en verbonden zijn aan de organen. Bij pijn of ziekte is de energie van de organen niet in balans. Acupunctuur werkt door middel van het stimuleren van acupunctuurpunten met zeer dunne steriele naalden. Hiermee kan een lange lijst van zowel fysieke als mentale klachten worden behandeld. Acupunctuur is daarmee op véle punten inzetbaar en helpt vaak juist daar waar de reguliere zorg niets meer kan betekenen voor iemand.

Het is belangrijk om te zien dat het beste van beide vormen van geneeskunde beschikbaar is voor mensen

BEHANDELPLAN De eerste afspraak begint met een intakegesprek waar Arjen ingaat op de klacht(en) en algemene gezondheidsvragen stelt. ,,Dit is belangrijk om een compleet beeld te krijgen van de cliënt. Alle informatie gebruik ik voor het opstellen van een individueel behandelplan’’, vertelt hij. ,,Naast acupunctuur zijn ook massage, kruiden en qi gong oefeningen onderdelen van de Chinese geneeskunde die ingezet kunnen worden. Qi gong bijvoorbeeld is een goede manier om de balans en kracht van het lichaam te versterken.’’

AANVULLING In 2014 besloot Arjen traditionele Chinese geneeskunde te gaan studeren. Door hetgeen wat hij daar geleerd heeft bij zichzelf in de praktijk te brengen, is hij inmiddels ruim vijf jaar zonder klachten en zonder medicijnen. Toch benadrukt Arjen dat acupunctuur gezien moet worden als aanvulling op de reguliere geneeskunde. ,,Het is belangrijk om te zien dat het beste van beide vormen van geneeskunde beschikbaar is voor mensen. Daarbij is een patiënt alleen maar gebaat. Indien nodig verwijs ik mensen eerst naar een huisarts voordat ik verder behandel. De meeste mensen die ik behandel hebben echter al een traject vanuit de reguliere zorg afgelegd. Het gaat dan om bijvoorbeeld hardnekkige chronische (sport)blessures, (hoofd)pijnen, hooikoorts, maag- en darmproblemen en fybromyalgie waarbij je met acupunctuur deze klachten kan verminderen of zelfs kan verhelpen en dat is uiteindelijk erg mooi om te zien’’, besluit Arjen.

Meer informatie: Acupunctuur praktijk Nijkerk. Van ‘t Hoffstraat 36, 3863 AX Nijkerk. Tel.: 06 397 20 664. www.acupunctuurnijkerk.nl

Door Maureen van Goethem

Maureen van Goethem
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie