Foto ter illustratie
Foto ter illustratie Thuiswerken

‘Thuiswerken stimuleren met duizenden euro’s subsidie’

24 maart 2021 om 13:00 Zakelijk

NIJKERK Provincie Gelderland wil thuiswerken na de coronacrisis stimuleren met een thuiswerkvoucher. De thuiswerkvoucher is bedoel voor werkgevers met meer dan vijftig medewerkers, die met de voucher advies kunnen vragen over een geschikt thuiswerkplan. Met de voucher kunnen werkgevers tachtig procent van de advieskosten terugkrijgen, tot een maximum van 4000 euro. Dat meldt de provincie in een persbericht.

,,Voor een bereikbaar Gelderland willen we thuiswerken blijven stimuleren. Want thuiswerken zorgt voor minder files, geluid en schonere lucht. Hiervoor moeten werkgevers een aantal zaken regelen. Met een thuiswerkvoucher kunnen werkgevers hiervoor advies inkopen“, aldus Christianne van der Wal, Gelders gedeputeerde voor mobiliteit.

Om thuis- en flexibel werken te stimuleren is een aantal zaken van belang. Naast spelregels, faciliteiten en organisatiecultuur gaat het ook om motivatie en het aanpassen van vergoedingen voor reis- en werkkosten. Werkgevers vergroten de kans op gedragsverandering als zij dit goed afstemmen op de rollen en verantwoordelijkheden van medewerkers in een organisatie. Werkgevers die behoefte hebben aan ondersteuning bij hun mobiliteitsbeleid of thuiswerkplan kunnen contact opnemen met de mobiliteitsmakelaar. Zij ondersteunen werkgevers bij het verduurzamen van het mobiliteitsbeleid van de organisatie en het stimuleren van bewust reisgedrag. Thuis- en flexibel werken is daarbij een van de speerpunten. Contactgegevens van de mobiliteitsmakelaars zijn te vinden op de website van de provincie Gelderland.  

De thuiswerkvoucher is bedoeld voor Gelderse werkgevers met meer dan vijftig medewerkers, zoals bedrijven, overheden en stichtingen. Regionale mobiliteitsmakelaars nemen deze vouchers mee in hun aanbod richting werkgevers. De afhandeling van de thuiswerkvouchers gebeurt door OostNL. Op www.zowerkthet.nl staan tips en adviezen voor een thuiswerkplan.

advertentie
advertentie