Ynske Lankreijer en Dave Timmer met het assortiment van No Rush Decaf.
Ynske Lankreijer en Dave Timmer met het assortiment van No Rush Decaf. Maureen van Goethem / MC4DESIGN.nl
Advertorial

Nieuwe koffiebeleving: No Rush Decaf

3 maart 2021 om 17:00 Zakelijk

HOEVELAKEN Cafeïnevrije koffie is een verstandige keuze voor wie veel koffie drinkt of een goed alternatief voor wie zich door de cafeïne voelt ‘stuiteren’ en niet in slaap kan komen. Dat laatste overkwam Ynske Lankreijer uit Hoevelaken.

,,Als ik koffie dronk, werd ik er behoorlijk onrustig van. Dan ga je op zoek naar een alternatieve koffie in de supermarkt, want ik houd wel van koffie, maar die koffie bleek lang niet zo lekker te zijn als gewone koffie. Een gemis”, vindt Lankreijer. Ynske Lankreijer en vriend Dave Timmer hebben daarom na een goed staaltje vooronderzoek onlangs hun startup opgezet: No Rush Decaf.

Na enthousiaste reacties in hun netwerk gingen ze op zoek naar een geschikte producent van koffiebonen. ,,Wij vonden toen iemand die kwalitatief goede en lekkere cafeïnevrije koffiebonen kon leveren.’’ Na het productieproces in de gaten houden, vooral proeven en ontwikkelen, startten ze op 1 februari via hun webshop met de verkoop van cafeïnevrije Arabica koffiebonen.

We gaan de uitdaging aan om cafeïnevrije koffie van z’n stoffige imago af te helpen

STOFFIG Lankreijer en Timmer willen een eigen onderneming opzetten met een sociale missie. ,,Want we streven ernaar om een volledig biologisch en duurzaam bedrijf te worden en direct en eerlijk te kunnen handelen met koffieboeren.’’ Decafé smaakt niet anders dan normale koffie dankzij de sterk verbeterde decafé methodes, maar het heeft nog steeds een wat stoffig imago. Nergens voor nodig, vinden ze. ,,Wij hebben besloten de uitdaging aan te gaan om cafeïnevrije koffie van z’n stoffige imago af te helpen.’’

EIGENSCHAP Hoeveel cafeïne koffie bevat, heeft alles te maken met het type bonen en hoe die verwerkt worden. No Rush Decaf koffie wordt zonder gebruik van chemische hulpmiddelen gedecafeïneerd. De cafeïne wordt voorafgaand aan het branden van de bonen uit de koffie gehaald. In principe volstaat het om de bonen lang genoeg in water te weken op een bepaalde temperatuur. Cafeïne wordt opgenomen in dat water. Lankreijer: ,,Onze koffiebonen hebben dezelfde gezondheidsvoordelen als koffiebonen mét cafeïne, maar dan zonder de nadelige effecten van cafeïne.’’

WEBSHOP Voor de goede orde: Lankreijer en Timmer verkopen koffiebonen, geen cups. ,,Dat klopt, je hebt dus nog wel een volautomaat nodig waar de koffiebonen in kunnen. Of men moet nog een bonenmaler thuis hebben staan om snelfilterkoffie te maken.’’ In de webshop is een klein maar goed assortiment te vinden waarmee beiden iedereen de best mogelijke decaf koffiebeleving willen geven. Er zijn drie verpakkingen van 150, 500 en 1000 gram in drie soorten: Rise & Shine (Mexico/Brazilië), Sunset Moment (Indonesië) en After Dinner (Peru). Voor wie nog niet direct wil kiezen, bestaat de mogelijkheid een No Rush Proefpakket te bestellen en kan men dus (af en toe) overstappen op deze nieuwe koffiebonen.

Meer informatie is te vinden op www.norushdecaf.nl.

Door Maureen van Goethem

advertentie
advertentie