Het team van MTH Putten met vooraan (vlnr) Henri Pannekoek, Gert van den Berg en de vertrekkende Rutger Koelewijn.
Het team van MTH Putten met vooraan (vlnr) Henri Pannekoek, Gert van den Berg en de vertrekkende Rutger Koelewijn. Marco Jansen Media
Advertorial

Wisseling van de wacht bij mth

Zakelijk

PUTTEN Van de Midden Engweg naar de Zuidas. Rutger Koelewijn vertrekt na tien jaar als vestigingsdirecteur bij mth Putten. Hij begint met twee partners een accountantskantoor in Amsterdam. In Putten wordt accountant en MT-lid Henri Pannekoek vestigingsleider en het gezicht naar buiten.

Terugkijkend op de periode bij mth Putten noemt Koelewijn het ‘een leuke, leerzame tijd. ,,Dat ik vertrek ligt niet aan de klanten of het personeel, maar aan mij. Ik ben toe aan iets anders en start op mijn 56ste KC Accounting, gericht op internationale klanten. Dat ga ik doen met twee internationale fiscalisten vanuit het WTC in Amsterdam. Van de Midden Engweg naar de Zuidas.’’ Voor zijn decennium bij mth Putten was de Nijkerker gevestigd in Curaçao en Londen en daarvoor in Amsterdam. Ook de Veluwe is veel internationaler georiënteerd dan hij in eerste instantie vermoedde. ,,Het lijkt lokaal, maar ik heb klanten die zaken doen over de hele wereld. Het zijn veel actieve ondernemers.”

‘MEEWERKEND VOORMAN’ Per 1 januari 2021 wordt Henri Pannekoek vestigingsleider. Hij heeft veel ervaring in het vak van accountant en is bijna 30 jaar verbonden aan de vestiging. Als ‘meewerkend voorman’ blijft hij het werk doen, want het maken van jaarrekeningen en aangiftes begint elk jaar opnieuw. Door de opvolging is er voor de klanten continuïteit in dienstverlening. De accountant en MT-lid uit Voorthuizen zegt: ,,Rutgers vertrek is spijtig en zijn klanten krijgen een andere relatiebeheerder. We blijven een full service kantoor met accountants en fiscalisten. We hebben allerlei specialisten in huis voor de ‘moeilijke klussen’, zoals waardering van ondernemingen, en specifiek belastingadvies, onder andere voor omzetbelasting en personeel.’’ ,,Actueel is het adviseren en begeleiden bij coronasteunmaatregelen’’, vult accountant en MT-lid Gert van den Berg uit Lunteren aan.

PERSOONLIJK CONTACT Het kantoor begint 2021 in een lockdown, maar dat is voor Pannekoek niet vreemd meer. ,,Ondanks het thuiswerken, is er nog steeds veel persoonlijk contact met onze klanten. Dat vinden ze fijn. Soms gaat dat fysiek, vaak digitaal of telefonisch.’’ Van den Berg: ,,Voor klanten van verder weg is online contact prima omdat dit hun reistijd beperkt.’’

Koelewijn gaat de contacten het meeste missen. ,,Ik was de vertrouwenspersoon van de ondernemers in de regio. Je bouwt een zakelijke en ook persoonlijke band op. De accountant is de huisarts voor de ondernemer, als die wat mankeert. Adviseur is de belangrijkste functie van een accountant. Van mensen op de Veluwe wordt gezegd dat ze gesloten zijn, maar als je ze kent, zijn ze juist erg open. Dat vertrouwen heb ik hier erg gewaardeerd.”

Meer informatie: mth Putten, Midden Engweg 27, 3882 TS Putten; Tel: 0341-357044; www.moore-mth.nl / www.kcaccounting.nl

Door Marco Jansen

advertentie
advertentie