The Vault Interiors is een nieuwe woonwinkel in Nijkerk.
The Vault Interiors is een nieuwe woonwinkel in Nijkerk. The Vault Antiques&Interior
Advertorial

The Vault Interiors, Not a regular Store

14 oktober 2020 om 10:34 Zakelijk

NIJKERK Nijkerk heeft er een unieke woonwinkel bij. Bijzondere en authentieke items hebben hun plekje gekregen in The Vault Interiors.

Interieurstylist Jan Willem ter Haar en zijn winkel zijn moeilijk in een paar woorden te vangen. Hij heeft jarenlange ervaring in het stylen van woonhuizen, kantoren, winkels en in het geven van interieuradviezen. Vier jaar lang was zijn winkel in Voorthuizen gevestigd. Een paar weken geleden maakte hij de overstap naar Nijkerk.

TIJDLOOS ,,Mensen denken dat alles komt aanwaaien, maar dit werk betekent dat je ontzettend veel moet rijden om mooie objecten te kunnen vinden. Je moet daarnaast ook weten wat je koopt, of iets origineel is of een replica. Het zijn allemaal duurzame producten, een mooi tegenwicht in onze weggooimaatschappij. Ongeveer 40 procent van de Nederlanders verandert maandelijks iets aan zijn interieur. Het lijkt wel of tijdloos niet meer bestaat. We laten mensen zien dat je in je interieur een paar eyecatchers kunt plaatsen. Door te combineren ontstaat er een verrassend en toch tijdloos interieur.”

We zijn bewust maar een paar dagen per week open geweest, omdat de items niet aan te slepen zijn

TWEEDE LEVEN Veel objecten zijn aan trends onderhevig: ,,Nu zijn messing en marmer populair, vroeger waren de industriële lampen niet aan te slepen.” Soms koopt Ter Haar een item op gevoel. ,,Dan denk ik: wat moet ik ermee? Maar dan ontstaat als vanzelf een idee om iets een tweede leven te geven.” In een werkplaats met uitzicht op de winkel worden de items gerestaureerd en worden er op bestelling maatwerkproducten gemaakt, zoals tafels en kasten. Door de jaren heen verzamelde Ter Haar over de hele wereld items waarvan een kleine selectie in Nijkerk te zien is. Van een ouderwetse kappersstoel tot een designerslamp, een kassa uit het begin van de vorige eeuw of een metershoge antieke spiegel: bij iedereen die de winkel binnenloopt, treedt hetzelfde effect op: er is zoveel te zien dat je niet weet waar je eerst naar wilt kijken.

,,We zijn bewust maar een paar dagen per week open geweest, omdat de items niet aan te slepen zijn. Het leuke daarvan is wel dat er volgende week weer hele andere items in de winkel staan.” Ieder voorwerp heeft een eigen verhaal. ,,We geven items een tweede leven, zodat het echte eyecatchers voor een interieur worden. Oude straatlantaarns worden omgebouwd tot hanglampen. Van een slagershakblok maken we een bar. Een antiek metalen onderstel van een draaibank kan een prachtige eettafel worden.”

The Vault Interiors, Nieuwstraat 6, 3861 AJ Nijkerk. Tel: 06-44382877/06-46637741, www.thevaultinteriors.nl.

Maranke Pater
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie