De camera herkent het gebaar, in dit geval een Y
De camera herkent het gebaar, in dit geval een Y Elektronicavoorjou.nl

Schrijven met gebaren wordt mogelijk gemaakt

1 oktober 2020 om 12:17 Zakelijk Deel je nieuws

Leusden - Het in Leusden gevestigde Elektronica Voor Jou bouwt een apparaat die gebaren herkent en er vervolgens woorden van maakt. Een grote groep mensen in onze samenleving kan dit goed gebruiken. Neem bijvoorbeeld laaggeletterde dove mensen. Voor deze groep is dit soms de enige manier van communiceren. Want hoe komen ze anders in contact met horende mensen? Of hoe sturen ze een e-mail of bericht naar hun geliefde? Naar schatting bestaat deze groep nog steeds uit 4.000 mensen in Nederland. Daarnaast is deze tool natuurlijk ook handig voor de meer dan 50.000 andere dove mensen in Nederland. Hij maakt het communiceren met horende mensen een stuk gemakkelijker. 

Elektronica Voor Jou kan jouw hulp goed gebruiken. Ze zijn nog op zoek naar een ervaringsdeskundige en data analist. Denk jij ze te kunnen helpen? Lees dan hier meer over het project en neem contact met ze op.

https://elektronicavoorjou.nl/gabaren-typemachine/

‘We willen het project binnen een jaar afgerond hebben’
Hoewel ze bij Elektronica Voor Jou pas net begonnen zijn met dit project schat de eigenaar van Elektronica Voor Jou in dat het programma binnen een jaar bruikbaar is voor de doelgroep: ‘’Op dit moment staan we nog aan het begin van het project. Sinds begin september zijn we aan het experimenteren met computer visie. Ook onderzoeken we welke punten we moeten meten om gebaren te herkennen. Inmiddels kunnen we auto’s, motors, fietsers en voetgangers automatisch herkennen. Ook werkt de gezichtsherkenning goed. Nu zijn we bezig met het herkennen van vingerspellen (het alfabet in gebarentaal). Zodra we vingerspellen voor elkaar hebben, is de stap naar andere gebaren minder groot. We kunnen dit project binnen een jaar afgerond hebben.’’

Elektronica Voor Jou zoekt ervaringsdeskundigen
Om het programma nog beter te maken heeft het bedrijf hulp nodig. Denk jij een bijdrage te kunnen leveren aan dit project? Bijvoorbeeld door je kennis van computer visie of artificial intelligence? Of doordat je veel werkt met dove mensen of zelf doof/slechthorend bent? Twijfel dan niet om contact met ze op te nemen. ‘’We kunnen alle hulp gebruiken’’, verklaarde Simon. Benieuwd of ze ook jouw hulp kunnen gebruiken? Op elektronicavoorjou.nl vind je er meer informatie over.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie