De eerste bedrijven in de regio konden dinsdag al kennis maken met vers fruit op de werkvloer .
De eerste bedrijven in de regio konden dinsdag al kennis maken met vers fruit op de werkvloer . Veconet.nl
Advertorial

Fruitkist.nl brengt vers fruit rond

15 januari 2020 om 14:30 Zakelijk

NIJKERK Hoe lekker zou het zijn om altijd vers fruit voor het grijpen te hebben op het werk. Bij veel bedrijven wordt regelmatig een vette hap gegeten en staan een droppot en koektrommel op tafel. Fruitkist.nl biedt in de regio Nijkerk één of zelfs twee keer per week vers fruit aan zodat er altijd een gezonde, verse en lekkere hap voorhanden is.

Ted Walker

Fruitkist.nl levert vers fruit aan bedrijven in de regio rond Nijkerk, Hoevelaken en Amersfoort. Tjeerd en Hinse Gerritsen van Mango Nijkerk sloten zich als eerste aan bij Fruitkist.nl en zijn de lokale leveranciers. ,,Dit is een gaaf initiatief waarvan we blij zijn dat we ons hebben kunnen aansluiten. Hinse en ik komen uit een familiebedrijf en zijn opgegroeid tussen groenten en fruit. We weten niet beter dan dat we altijd op zoek zijn naar het beste en mooiste fruit. Dat we die via Fruitkist.nl aan bedrijven gaan leveren, is voor ons een extra impuls om hier vol passie mee door te gaan. Twee keer per week vers fruit, op maandag en op woensdag, gratis geleverd, dat is toch top! Sluit je aan en wij beloven iedere week een gezond, vers en lekker tussendoortje te bezorgen'', zegt Tjeerd Gerritsen enthousiast.

Gezonde snack voor bedrijven in de regioHet initiatief is bij reclamebureau Veconet in Ede ontsproten uit de behoefte om vers fruit op de werkvloer te hebben. ,,Ik ben ondernemer en werkgever'', vertelt Stefan Verschoor, eigenaar van Veconet. ,,Als ondernemers investeren we veel in ons bedrijf. Vanuit mijn rol als werkgever zie ik dat deze investering voor een belangrijk deel naar de werknemers moet vloeien aangezien zij onze onderneming laten groeien. Gezonde werknemers zijn de basis van een gezond bedrijf.''

Dit was voor hem de reden om een abonnement af te sluiten bij een bedrijf dat één keer per week fruit leverde. ,,Dat gaf een goed gevoel. Maar als snel merkten we dat het fruit na een dag of drie al minder vers werd. Daarnaast zat het me niet lekker dat dit fruit vanuit een ander deel van Nederland, wekelijks werd gebracht. Het voelde onlogisch om voor een product dat door de natuur geleverd wordt, diezelfde natuur onnodig te belasten.'' Daarom is het initiatief Fruitkist.nl opgericht om samen met lokale fruitspecialisten vers fruit te bezorgen, duurzaam verpakt en bezorging in de regio.

De hoeveelheid fruit is zelf te bepalen. ,,We leveren kistjes met 30, 40 of 50 stuks fruit'', legt Tjeerd Gerritsen uit. ,,Het aanpassen van het aantal te leveren stuks of de dag van levering kunnen onze klanten heel makkelijk zelf aanpassen via de website. Daar kan ook worden aangegeven of de hoeveelheid in één of twee keer geleverd moet worden. En is een klant op dinsdag al bijna door de voorraad fruit heen? Dan is bijbestellen ook een 'fruitje van een cent'', grapt hij tot besluit.

De eerste bedrijven in de regio konden dinsdag al kennis maken met vers fruit op de werkvloer. Ook gezond snacken op het werk? Bestel simpel en snel op fruitkist.nl.

advertentie
advertentie