Afbeelding
Archief

Nijkerkse wijngaard sluit wijnjaar 2019 af als 'Grand Cru'

22 november 2019 om 07:00 Zakelijk

NIJKERK Wijngaard 'Aan de Breede Beek' uit Nijkerk is nationaal en internationaal opnieuw in de prijzen gevallen. 

In september ontving Henk Breugem, wijngaardenier van wijngaard 'Aan de Breede Beek', al vijf keer zilver en een keer brons voor zijn wijnen. Dat werd besloten door Stichting Wijninstituut Nederland (WIN), verantwoordelijk voor de organisatie van Wijnkeuring van de Lage landen. Dit jaar deden 242 wijnen van 57 Nederlandse wijngaarden mee en tien Belgische wijngaarden. Nederland telt zo'n 135 professionele wijngaarden. 

BESTE WIJNGAARDENIER Breugem ontving tevens de Ereprijzen;  voor de Beste Nederlandse witte wijn van de keuring van 2019, Solaris 2018 en werd hij uitgeroepen tot de Beste Wijngaardenier van de keuring van 2019, samen met twee collega's.

INTERNATIONAAL Op internationaal niveau won de Nijkerkse wijngaard met het PIWI International in Duitsland driemaal zilver en een keer goud. Volgens Breugem heeft de ,,de goede oogst van 2018 zich uitstekend ontwikkeld tot medaille wijnen''. 

Breugem maakt zich nu weer op voor het volgende jaar: ,, de waarnemingen in de wijnkelder van het wijnproces geven hoge verwachtingen.'' Tevens worden er volgende zomer drie nieuwe wijnen geïntroduceerd. Maar voor nu sluit de wijngaardenier met zijn team van vrijwilligers het jaar af als 'Grand Cru' (red. uitstekende wijngaard). 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie