Archieffoto.
Archieffoto. WSN

CDA Nijkerk wil minimale grootte van woningen verlagen zodat meer mensen kans maken op woonruimte

30 januari 2023 om 09:54 Wonen

NIJKERK Het CDA in Nijkerk wil de vastgestelde grens van minimaal vijftig vierkante meter voor een woonruimte graag verlagen. Dat moet het splitsen van woningen sneller mogelijk maken en de kans vergroten om voormalige winkel- of kantoorpanden tot woningen om te bouwen. Hierdoor moeten starters en middeninkomens een grotere kans van slagen krijgen op de woningmarkt.

Harry Bokkers zegt dat de fractie van het CDA is benaderd door mensen die de afmeting van de woonruimte bij woningsplitsing en het realiseren van appartementen in bestaande gebouwen als groot ervaren. Zeker gezien de behoefte die bestaat aan relatief kleinere, goedkopere woonruimten.

Via schriftelijke vragen wil Bokkers weten of het college van burgemeester en wethouders ermee bekend is dat de afmetingen van woningruimte bij woningsplitsing minimaal vijftig vierkante meter moet bedragen. Volgens hem kan door het verlagen van die grens jongeren en alleenstaanden een grotere kans op woonruimte kan worden geboden. Hij vraagt zich af of het college die mening deelt. In dat geval wil hij weten of het college plannen heeft om het huidige beleid met betrekking tot de minimale afmetingen voor woonruimten te herzien. 

Wijnand Kooijmans
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie