Afbeelding
Lex van Lieshout / ANP XTRA

Geen schadevergoeding voor bewoners Van Noortstraat

15 juni 2021 om 09:30 Wonen

NIJKERKERVEEN Twee inwoners van de Van Noortstraat in Nijkerkerveen krijgen geen schadevergoeding. Zij hadden dit gevraagd naar aanleiding van de wijzing van het bestemmingsplan ‘Nijkerkerveen en Holkerveen’ naar het nieuwe bestemmingsplan ‘Woningbouw Centrumplan Nijkerkerveen.’ 

Met het afwijzen van de claim neemt het college van burgemeester en wethouders het advies over van de onafhankelijke commissie die heeft geadviseerd de bezwaren tegen het afwijzen van de schadevergoeding ongegrond te verklaren.

Onder meer trokken de bewoners de oppervlakte van twee woningen tegenover hun eigen woning in twijfel. Volgens de commissie leidt het, ongeacht de vraag wie gelijk heeft, niet tot een ander advies dan het afwijzen van de claims. Aangegeven wordt dat de wijziging van maatschappelijke bestemming in wonen met bijbehorende voorzieningen leidt tot een versteviging van het woonkarakter van de buurt. Dat heeft een positief effect op de betreffende woningen. De rol van de taxateur wordt door de bezwaren aangevochten, maar de commissie heeft geen reden te twijfelen over de benodigde deskundigheid. Er wordt geen enkele reden gezien mee te gaan in de mening van de bezwaarden dat de wijziging van het bestemmingsplan leidt tot schade voor hen.

Door Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie