Afbeelding
Pixabay

Gemeente Nijkerk verhoogt bouwtempo nieuwe woningen

29 januari 2021 om 16:53 Wonen

NIJKERK De gemeente Nijkerk gaat de komende jaren het bouwtempo van woningen verhogen naar 250. Dat staat in de Woonvisie van gemeente Nijkerk. In 2020 werden er zo’n 150 150 huur- en koopwoningen opgeleverd in de gemeente Nijkerk. Het gaat hierbij om verschillende projecten van projectontwikkelaars en bouwers. 

,,De nieuwbouw vindt plaats in veel verschillende projecten. In 2020 ging het naast diverse kleine projecten ook om grote projecten als Doornsteeg en de uitbreiding in Nijkerkerveen’’, aldus wethouder Harke Dijksterhuis. Dat heeft geleid tot 150 opgeleverde koop- en sociale huurwoningen. In de komende jaren worden de projecten doorgezet. In samenwerking met partners van de gemeente wordt gewerkt aan nieuwe projecten als het Spaanse Leger, het Filippoterrein in Nijkerkerveen en Woonpark Hoevelaken.

,,Daarmee verwachten we het afgesproken aantal van gemiddeld 250 woningen per jaar zeker te halen. En dat is nodig ook, want in de huidige markt zijn er veel starters, ouderen en andere doelgroepen op zoek naar een betaalbare woning”, aldus Dijksterhuis.   

VOORLOPIGE CIJFERS Eerder deze week meldde het Centraal Bureau van de Statistiek (CBS) in haar voorlopige cijfers over 2020 dat er in Nijkerk afgelopen jaar 32 nieuwbouwwoningen zijn gebouwd. Veel sleuteloverdrachten hebben in de laatste maanden van het jaar plaatsgevonden. Daardoor zijn deze nog niet verwerkt in het overzicht van het CBS. In mei van dit jaar komt het CBS met de definitieve cijfers voor 2020.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie