Afbeelding
Wikimedia.

WSN scoort landelijk goed op huurprijs en duurzaamheid

Wonen

NIJKERK Tevreden huurders, een zesde plaats in Nederland voor de beste prijs-kwaliteitsverhouding van woningen en de duurzaamste woningcorporatie van de provincie Gelderland. Dit zijn enkele uitkomsten over WSN uit het jaarlijkse Aedes-benchmark onderzoek naar de dienstverlening van Nederlandse woningcorporaties. ,,Daar zijn we best trots op. We doen het goed in Nederland”, schrijft WSN in een persbericht.

Van alle 274 deelnemende woningcorporaties behoort WSN naar eigen zeggen tot de besten als het gaat om de ervaren woningkwaliteit van de huurwoningen. ,,Huurder beoordelen de ervaren woningkwaliteit in het onderzoek met een 7,4. Een betere score dan het landelijk gemiddelde van 6.9.”

Peter Toonen, directeur-bestuurder: ,,Als kleinere woningcorporatie in Nederland is een zesde plaats zeker niet verkeerd. Wat opvalt is dat onze woningen vaak groter zijn en een lagere huurprijs hebben ten opzichte van het landelijk gemiddelde.” De gemiddelde huurprijs voor een sociale huurwoning in Nijkerk is 513 euro. Het landelijk gemiddelde ligt op 531 euro.

In de provincie Gelderland zijn we de duurzaamste woningcorporatie en landelijk staat WSN op de twaalfde plaats. Ook de komende jaren wil WSN verder met verduurzamen. ,,Er liggen genoeg uitdagingen voor 2021 en verder. Kijk alleen maar naar de krapte op de woningmarkt. De vraag naar betaalbare huurwoningen blijft onverminderd hoog ten opzichte van het aanbod. Daarom móeten er meer betaalbare woningen bijkomen in Nijkerk. Dat is dan ook de focus van WSN voor de komende jaren.”

advertentie