Afbeelding
Pixabay

Wat is een gemiddelde koopwoning in Nijkerk waard?

10 september 2020 om 06:56 Wonen

NIJKERK Wederom is de gemiddelde woningwaarde toegenomen. Op 1 januari van dit jaar lag de gemiddelde WOZ-waarde van een Nederlandse woning op 270 duizend euro, bijna negen procent meer dan een jaar eerder. Niet eerder lag de gemiddelde WOZ-waarde zo hoog, meldt het CBS donderdag 10 september. Het statistiekbureau noteerde daarmee de stijging de grootste in vijf jaar tijd.  

In de gemeente Nijkerk is de gemiddelde WOZ-waarde van een woning 329.000 euro, dat is een stijging van 7,2 procent ten opzichte van 2019.

Dit valt op in de regionale cijfers: 

Afgelopen jaar steeg de gemiddelde woningwaarde het hardst in Weesp, met een toename van 22 procent. Ook in Diemen, Rotterdam en Zandvoort steeg de gemiddelde woningwaarde met meer dan vijftien procent. Van de twintig grootste gemeenten steeg de gemiddelde WOZ-waarde het hardst in Rotterdam, gevolgd door Almere en Haarlemmermeer. Huizen in de gemeente Bloemendaal zijn gemiddeld het meest waard: 750 duizend euro. Hierna volgen Laren, Blaricum en Wassenaar. Het statistiekbureau noteerde dit jaar in geen enkele gemeente een daling van de gemiddelde woningwaarde.

De WOZ-waarde is een vaste waarde van een woning die wordt gebruikt om de hoogte van bepaalde belastingen, zoals het woningforfait of de ozb, te bepalen. 

Bekijk in de interactieve tool hieronder hoe de WOZ zich ontwikkelde in andere gemeenten in Nederland. Vul daarvoor in het zoekscherm een gemeentenaam in.


advertentie
advertentie