Afbeelding
Harry Koelewijn

Gemeente en provincie willen weten waar Nijkerkers hun boodschappen doen

20 september 2023 om 14:09 Winkels

NIJKERK In de gemeente Nijkerk wordt momenteel onderzoek gedaan naar koopgedrag. Dat onderzoek brengt in beeld waar inwoners boodschappen doen, winkelen en doelgerichte aankopen doen en hoe tevreden ze zijn over de verschillende winkelgebieden. 

Het onderzoek wordt mede uitgevoerd op verzoek van vier provincies. Ook de gemeente Nijkerk neemt deel aan het onderzoek, dat gezamenlijk wordt uitgevoerd door de onderzoeksbureaus I&O Research. In 2019 is er voor het laatst een koopstromenonderzoek uitgevoerd in Oost-Nederland. ,,Deze informatie brengt het functioneren en de aantrekkelijkheid van winkelgebieden in beeld en helpt daarmee de gemeente en de provincie bij het versterken en verbeteren van winkelvoorzieningen”, legt de gemeente Nijkerk uit. 

DEELNAME

In september is het veldwerk gestart, dat loopt tot eind oktober. Ook inwoners uit de gemeente Nijkerk worden uitgenodigd voor deelname aan het onderzoek. Zij ontvangen een schriftelijke uitnodiging in de brievenbus. De huishoudens zijn willekeurig geselecteerd. Deelnemen kan door online een vragenlijst in te vullen. Inwoners die geen brief krijgen, maar wel graag willen meedoen kunnen de vragenlijst invullen via www.startvragenlijst.nl/koopgedrag.

Onder alle deelnemers van het onderzoek worden 50 cadeaukaarten van 25 euro verloot. Voor meer informatie over het onderzoek is er de website www.koopstromen.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie