Arjen Swart maakt zich zorgen over het parkeren van zijn bedrijfsauto's.
Arjen Swart maakt zich zorgen over het parkeren van zijn bedrijfsauto's. Harry Koelewijn

New York Pizza Nijkerk: ‘We mogen niet meer voor de deur parkeren, dat heeft grote gevolgen’

8 april 2023 om 11:24 Winkels

NIJKERK Arjen Swart, eigenaar van New York Pizza aan het Willem-Alexanderplein in Nijkerk, uit in een brief aan de Nijkerkse fracties zijn zorgen over het parkeren van zijn bedrijfsauto’s. New York Pizza parkeert al jaren voor de deur en had daarvoor een ontheffing voor parkeren in de blauwe zone. Maar volgens Swart heeft wethouder René Windhouwer die ontheffing voor komende jaren geweigerd. 

Op dit moment wordt het Willem-Alexanderplein heringericht. De vrije parkeerplaatsen zijn opgeheven en worden vervangen voor blauwe zone parkeerplaatsen. ,,Dit hoeft voor onze bedrijfsvoering geen probleem te zijn, want wij maken al jaren gebruik van de blauwe zone plaatsen doormiddel van een ontheffing. Helaas heeft wethouder Windhouwer besloten om ons deze ontheffing voor 2023 en de komende jaren te weigeren. Wij moeten nu volgens hem onze auto’s elders parkeren op minimaal drie minuten loopafstand. Dit klinkt niet ver, maar dat heeft voor ons grote financiële gevolgen: zes auto’s x zes minuten lopen x 364 dagen = 218 uur per jaar x 15,00 euro loonsom = 3.276 euro per jaar aan extra kosten”, zo berekent Swart.

BLAUWE ZONE

,,De parkeergelegenheid voor onze deur was een belangrijke reden om ons bedrijf te vestigen in dit pand. Er waren ten tijde van onze komst geen plannen om het Willem-Alexanderplein te herinrichten”, schrijft de eigenaar van New York Pizza Nijkerk. Swart zegt destijds vrijwillig een ontheffing voor de blauwe zone te hebben aangevraagd om gebruik te mogen maken van de blauwe zone parkeerplaatsen. ,,De reden hiervoor is dat er op de blauwe zone plaatsen vrijwel altijd een overschot aan parkeerplaatsen is en er hierdoor meer vrije parkeerplaatsen overblijven voor andere gebruikers. Hierdoor is er geen parkeeroverlast voor de bewoners in de omgeving en bezoekers van het gezondheidscentrum. De parkeerontheffingen zijn meerdere jaren zonder problemen aan ons verleend.”

BENADEELD

Swart benadrukt dat het vervangen van alle vrije parkeerplaatsen geen probleem hoeft te zijn voor zijn zaak. Mits ze maar gebruik kunnen maken van de ontheffing om in de blauwe zone voor de deur te kunnen parkeren. ,,Nu worden wij naar onze mening onnodig door de gemeente benadeeld. Ik heb al vanaf het eerste moment dat ik met medewerkers van de gemeente sprak over de herinrichting mijn zorgen geuit over de plannen. Ik ben van mening dat er geen rekening wordt gehouden met onze belangen en die van de omwonenden terwijl een oplossing zo eenvoudig en voor niemand nadelig is.” 

Arjen Swart vraagt de fracties om het onderwerp op de politieke agenda te zetten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie