Een deel van het centrum.
Een deel van het centrum. De Stuw

‘College steunt nieuw BIZ-plan voor het centrum van Hoevelaken’

13 oktober 2020 om 15:12 Winkels

HOEVELAKEN Het Nijkerkse college heeft besloten de mogelijke voortzetting van een Bedrijfsinvesteringszone (BIZ) in het centrum van Hoevelaken te steunen. De huidige BIZ loopt af en moet daarom formeel worden verlengd. Of deze huidige BIZ daadwerkelijk wordt verlengd is nu eerst aan de gemeenteraad. Daarna bepalen de ondernemers bij de formele draagvlakmeting zelf of deze een jaar wordt verlengd.

In het centrum van Hoevelaken is al een aantal jaren een BIZ actief. Dit tot veel genoegen van de ondernemers, die zij verenigd in Hartje Hoevelaken. Op 30 september hebben de ondernemers bij een informele draagvlakmeting aangegeven positief te staan tegenover voortzetting van de BIZ.

DRAAGVLAK Wethouder Mariëlle Broekman steunt de BIZ van harte: ,,Een bedrijfsinvesteringszone is een mooie manier van samenwerking tussen ondernemers. Zij draagt positief bij aan de levendigheid en aantrekkelijkheid van het centrum van Hoevelaken. Ik wens de initiatiefnemers alle succes!”

Het college stelt nu de raad voor om de BIZ-verordening vast te stellen. Dat gebeurt naar verwachting in november. Vervolgens kan er een formele draagvlakmeting onder de betrokken ondernemers plaatsvinden. De gemeente houdt deze draagvlakmeting dan in de eerste weken van december 2020. De BIZ gaat door als vijftig procent van de betrokken ondernemers heeft gestemd en daarvan minimaal tweederde voor de instelling van de BIZ is. Kiezen ondernemers voor de BIZ, dan wordt deze ingesteld per 1 januari 2021.

BELASTING De BIZ is een gemeentelijke belasting die geheven wordt onder gebruikers van panden die hun winkel of onderneming hebben binnen een bepaalde zone. Het geld komt in de vorm van een subsidie terug. Een speciaal opgerichte BIZ-stichting ontvangt deze subsidie om hiermee vooraf afgesproken activiteiten te bekostigen.

advertentie
advertentie