Afbeelding
Google Maps

N301 ter hoogte van Appel dicht vanwege wegwerkzaamheden

20 maart 2023 om 14:28 Verkeer en vervoer

NIJKERK/APPEL Van maandag 27 tot en met vrijdag 31 maart vervangt provincie Gelderland de duiker onder de N301 tussen de Akkerweg en Diepenrustweg (nabij Appel). Tijdens de werkzaamheden snoeit de provincie ook de bomen langs de weg. Voor de veiligheid van werkers en weggebruikers wordt de rijbaan volledig afgesloten.  

De duiker onder de N301 is verouderd en wordt vervangen door een nieuwe betonnen duiker, zodat het water weer goed onder de weg door kan. De rijbaan tussen de Akkerweg en Diepenrustweg (nabij Appel) zal tijdens de werkzaamheden volledig afgesloten zijn, vanaf maandagochtend 27 maart 07.00 uur tot vrijdagmiddag 31 maart 19.00 uur.  

OMLEIDING

De afsluiting wordt kenbaar gemaakt op de A1, A28 en A30. Doorgaand gemotoriseerd verkeer wordt tijdens de werkzaamheden omgeleid via de N303 en N798. De rotondes ten zuiden (Rijksweg – Zelderseweg) en ten noorden (Oude Barneveldseweg – Barneveldseweg) blijven  toegankelijk voor bestemmingsverkeer en nood- en hulpdiensten. Verkeersregelaars leiden bij de rotondes het doorgaand gemotoriseerd verkeer om. 

FIETSERS

Het fietspad aan de westzijde wordt afgesloten. Fietsers in beide richtingen kunnen gebruik maken van het oostelijke fietspad. Nood- en hulpdiensten maken ook gebruik van dit fietspad.  

,,Bij het werken aan de weg doet de provincie er alles aan om de overlast zo min mogelijk te laten zijn. Maar hinder is niet te vermijden. De periodes van afsluitingen en het gebruik van omleidingsroutes houden we zo kort mogelijk”, aldus Provincie Gelderland. ,,En het resultaat is een mooie nieuwe weg met verkeer dat vlot en veilig door kan rijden. We roepen weggebruikers op om de omleidingsroutes te volgen, geen sluiproutes te gebruiken, aanwijzingen op borden én van verkeersregelaars te volgen, de maximumsnelheid aan te houden en op te letten met fietsers (schoolgaande jeugd) en wandelaars. Zo houden we rekening met elkaar én werken we samen aan veilig verkeer.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie