Afbeelding
Archief

Negentien laadpalen voor elektrische auto’s in Nijkerk

5 april 2022 om 16:27 Verkeer en vervoer

NIJKERK Nijkerk heeft negentien locaties aangewezen waar een laadpaal voor elektrische auto’s wordt geplaatst. Deze zijn samengevat op een kaart die, samen met het plan, vanaf 14 april ter inzage wordt gelegd. Streven van het college van burgemeester en wethouder is om een brede inspraak toe te passen.

De meeste laadpalen kunnen worden geplaatst op eigen erf. Maar de negentien laadpalen zijn bestemd om in te spelen op de wensen van autobezitters die deze mogelijkheid niet hebben. Daarmee wil Nijkerk ook vroegtijdig inspringen op het groeiende aantal elektrische auto’s. Ook al is dat, zo geeft wethouder Wim Oosterwijk aan, momenteel nog maar drie tot vier procent van het totale autobezit.

Bekijk hier de kaart met daarop de nieuwe punten (in het blauw).

LAADPALEN De huidige concessie voor openbare laadpalen van de gemeente Nijkerk loopt per 1 juli af. Daarna wordt een openbare aanbesteding gedaan die wordt uitgevoerd door de provincies Gelderland en Overijssel. De laadpalen zijn beschikbaar voor elektrische auto’s, maar ook elektrische bestelbussen, deelauto’s, buurtbussen en doelgroepenvervoer.

Het laadtarief is concurrerend met het rijden op benzine of diesel. Dertig procent van de laadpalen wordt bovendien geplaatst zonder financiële bijdrage van de gemeente.

Door Wijnand Kooijmans

advertentie
advertentie