Afbeelding
Syntus Utrecht

Buurtbussen 503 en 572 Syntus Utrecht gaan weer de weg op

Verkeer en vervoer

NIJKERK De buurtbussen van Syntus Utrecht gaan vanaf 15 maart weer rijden, meldt Syntus. Waaronder lijn 503 tussen Eemdijk en Nijkerk en lijn 572 tussen Amersfoort via Bunschoten-Spakenburg naar Soest.

In verband met de coronapandemie moest de dienstregeling van deze buurtbussen noodgedwongen per 16 maart 2020 worden gestaakt. De gezondheid van passagiers en chauffeurs, veelal vrijwilligers in de risicogroep, kon niet worden gewaarborgd. Sinds 31 augustus zijn daarom als vervanging van de buurtbussen op een deel van de route tijdelijk grote bussen ingezet.

Op advies van onder andere het onderzoeksinstituut TNO zijn ook alle kleinere (buurt)bussen volledig coronaproof ingericht met een ‘kuchscherm’ voor de chauffeur, extra ventilatie en een actief luchtfilter. De stoel achter de chauffeur is niet in gebruik en er staat desinfecterende handgel klaar bij binnenkomst. ,,Deze aanpassingen, in combinatie met de extra schoonmaakmomenten, verkleinen de kans op besmetting.”

Vervoerder Syntus Utrecht en de buurtbusverenigingen hebben er naar eigen zeggen vertrouwen in dat deze aanpassingen het mogelijk maken om in deze coronatijd weer verantwoord te kunnen reizen met de buurtbus. Reizigersplannen hun reis via syntusutrecht.nl en 9292.nl.

Voor lijn 503 wordt er nog gezocht naar extra buurtbusvrijwilligers. Meer informatie is te vinden op www.syntusutrecht.nl/buurtbus.

advertentie
advertentie