Afbeelding
Provincie Utrecht

NS: groot deel sprinters rijdt zoals het moet

9 februari 2021 om 09:43 Verkeer en vervoer

NIJKERK (ANP) Het treinverkeer lijkt dinsdag soepeler te verlopen dan de dagen ervoor. De Nederlandse Spoorwegen geven aan dat ongeveer 75 procent van de stoptreinen (Sprinters) rijdt zoals het moet.

In Noord-Holland en Flevoland zijn er wel problemen met sneeuwduinen op het spoor. Alleen in het midden van het land zijn er nog af en toe wisselstoringen. Het blijft kwetsbaar, benadrukt de zegsman van de NS. Maar: ,,Het gaat beter dan maandag.”

HARDE WIND Door de hevige sneeuwval zijn er sinds zondag veel storingen op het spoor. Onderhoudsteams van spoorbeheerder ProRail zijn sinds zondag bezig wissels sneeuwvrij te maken zodat de treinen kunnen rijden. Door de harde wind belandde er zondag en maandag steeds nieuwe sneeuw in de wissels. Dinsdag is er minder wind.

NS laat tijdens de vanwege het winterweer aangepaste dienstregeling alleen Sprinters rijden. Die stoppen ook op kleine stations, zodat zoveel mogelijk reizigers naar de plaats van bestemming kunnen worden gebracht.

VALLEILIJN De openbaar vervoersbedrijven Keolis, Arriva en Connexxion hebben dinsdagochtend op de meeste trajecten hun normale dienstregeling weer hervat. Alleen in Gelderland, Drenthe en Overijssel gelden uitzonderingen vanwege het winterweer. De Valleilijn rijdt wel.

De dienstregeling van bussen heeft meer last van het winterweer. Zeker in de provincies Gelderland, Drenthe en Overijssel rijden er maar op een beperkt aantal lijnen bussen van Keolis, Arriva en Connexxion vanwege gladheid op de wegen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie