Afbeelding
Caspar Huurdeman

Treinen blijven stilstaan, NS weet niet voor hoe lang

7 februari 2021 om 08:08 Verkeer en vervoer

NIJKERK Alle NS-treinen staan zondag stil door het barre winterweer. De NS kon rond het middaguur nog niet zeggen wanneer het treinverkeer kan worden opgestart. ,,We verwachten in de loop van de middag daar meer informatie over te kunnen geven.”

Sneeuw, wind en ijzel veroorzaken overal in het land storingen. Op veel plaatsen bevriezen bijvoorbeeld de wissels, doordat er sneeuw tussenkomt. ,,NS en ProRail werken er keihard aan om het treinverkeer waar mogelijk weer op te kunnen starten”, laat NS weten. ,,Dit gebeurt stap voor stap op de plekken waar dit mogelijk is en nog niet in het hele land. De veiligheid van onze reizigers en collega’s staat hierbij voorop.”

Los van het winterweer is ook nog altijd de oproep van de overheid van kracht om vanwege de coronapandemie alleen noodzakelijke reizen te maken. ProRail en NS raden mensen aan die echt met de trein op pad moeten de reisplanner van NS in de gaten te houden.

BUSSEN  Ook veel bussen en trams blijven zondagochtend nog binnen door het extreme weer, melden vervoersbedrijven. Zo blijven in Friesland, Limburg en Brabant, in Lelystad en in delen van Zuid-Holland de Arriva-bussen binnen. In Rotterdam en in Amsterdam rijden minder metro’s. Het GVB heeft in de hoofdstad bovendien het tramverkeer stilgelegd, op tram 26 na.

Het busverkeer in grote delen van Noord-Holland ligt ook stil. Keolis laat zijn bussen staan in de regio’s Utrecht, Twente en IJssel-Vecht.

Sinds zaterdagavond is het flink gaan sneeuwen en inmiddels ligt er over een groot deel van het land een laag sneeuw.

advertentie
advertentie