Afbeelding
Foto: Gerwin van Luttikhuizen

GroenLinks Ede stelt raadsvragen over toekomst Valleilijn

16 juli 2020 om 14:18 Verkeer en vervoer

HOEVELAKEN In de Edese gemeenteraad zijn afgelopen week raadsvragen gesteld over de toekomst van de Valleilijn. Raadslid Peter van Leusden van GroenLinks vroeg aan het college hoe het mogelijk is dat de huidige exploitant van de Valleilijn de noodklok luidt over de financiële situatie. Connexxion heeft aangegeven dat het ,,onder de huidige economische omstandigheden niet haalbaar is om de treinlijn tussen Amersfoort, Barneveld en Ede-Wageningen voort te zetten."

Vanwege de huidige coronacrisis hebben de Gedeputeerde Staten begin juni aangegeven de opbrengsten van de vervoerder aan te vullen tot 80 procent, zo lang de beperkende coronamaatregelen van kracht zouden zijn. 

Van Leusden begrijpt er dan ook helemaal niks van: ,,Hoe kan het dat, ondanks de garanties van Gedeputeerde Staten van Gelderland, Connexxion kennelijk zulke grote problemen voorziet, dat voortzetting van de lijn in gevaar zou kunnen komen? Het behoud van de Valleilijn is cruciaal is voor werkenden, scholieren en studenten uit de gemeente Ede, Barneveld, Amersfoort en Nijkerk." 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie