Afbeelding
Gemeente Nijkerk

Munckhof Taxi nieuwe leerlingenvervoerder Nijkerk

30 april 2020 om 13:52 Verkeer en vervoer

NIJKERK Munckhof Taxi BV voert vanaf 1 augustus het leerlingenvervoer uit voor de gemeenten Barneveld, Nijkerk, Renswoude en Scherpenzeel, meldt de gemeente Nijkerk.

Onder routevervoer vallen leerlingenvervoer, vervoer Jeugdwet en vervoer dagbesteding Wmo. Het contract loopt in ieder geval tot einde schooljaar 2024-2025. Het leerlingenvervoer valt daarmee niet langer onder de Valleihopper en een regiecentrale, maar onder de regie van deze vier gemeenten.

De vier gemeenten hebben gekozen voor meer directe regie op de planning en uitvoering van het leerlingenvervoer. Via een gezamenlijke aanbesteding kwam het taxibedrijf Munckhof Taxi als beste uit de bus. Dit bedrijf verzorgt straks de ritaanname, de planning en uitvoering van het leerlingenvervoer.

Wethouder Harke Dijksterhuis: ,,Kinderen veilig en op tijd van en naar school vervoeren, dat is voor ons het allerbelangrijkst. Bij deze aanbesteding hebben we daar stevige kwaliteitseisen aan gesteld. Zo gaat de reistijd terug van 1,5 uur naar 1 uur en een kwartier. Duurzaamheid is eveneens een belangrijke. Gedurende de looptijd van het contract neemt het aandeel elektrische voertuigen en waterstofvoertuigen toe tot 70 procent van de ritten."

Door niet meer vanuit de Regio Foodvalley als geheel aan te besteden, maar de aanbesteding op te splitsen in drie clusters kan het routevervoer beter, efficiënter en goedkoper worden georganiseerd. De gemeenten Barneveld, Nijkerk, Renswoude en Scherpenzeel vormen geografisch een samenhangend - en daarmee efficiënt - cluster.

Samen met de vervoerder starten de gemeenten nu met de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar en maken ze afspraken over de kennismaking met alle ouders en leerlingen. De gemeente neemt hierover contact op met ouders die gebruik maken van het leerlingenvervoer.

advertentie
advertentie