Afbeelding
Job Oldegbers

Connexxion bekijkt dienstregeling Valleilijn van dag tot dag

Verkeer en vervoer

HOEVELAKEN Vanwege het coronavirus heeft het RIVM diverse maatregelen getroffen. Als gevolg hiervan ziet Connexxion zich genoodzaakt, tot nadere berichtgeving, een aantal aanpassingen door te voeren in de dienstregeling van de Valleilijn, het treintraject tussen Amersfoort en Ede-Wageningen.

Vanaf donderdag 19 maart past Connexxion de dienstregeling van de Valleilijn treinen aan. Per dag bekijkt Connexxion welke treinen er kunnen rijden, reizigers krijgen het advies hun treinreis per trein vlak voor vertrek te checken in de reisplanners.

De treinen die uitsluitend tussen Barneveld Zuid en Amersfoort rijden, vervallen vanaf donderdag 19 maart; de treinen Ede-Wageningen – Amersfoort blijven vooralsnog rijden, waardoor er de gehele dag op het hele baanvak tweemaal per uur een trein rijdt.

In verband met de richtlijnen van het RIVM heeft Connexxion momenteel minder personeel én minder reizigers. Dinsdag meldde het vervoersbedrijf al niet langer 'lucht te willen verplaatsen'. ,,Connexxion wil de reizigers zo lang mogelijk van dienst zijn, veel van die reizigers zijn werkzaam in vitale sectoren. Juist nu is het extra belangrijk dat deze medewerkers kunnen werken. Connexxion vraagt begrip voor deze situatie."

advertentie