Afbeelding
Henny Jansen

Aangepaste dienstregeling busvervoer door corona

Verkeer en vervoer Coronavirus

NIJKERK De bussen van Syntus Utrecht rijden van 18 maart tot 4 april 2020 een aangepaste dienstregeling. Van maandag tot en met vrijdag wordt gereden als op zaterdag. In de 'lijnfolders' en op het 'overzicht met vertrektijden op de halte' kan je dus de vertrektijden van de zaterdag aanhouden. Bussen van Syntus Gelderland rijden op een aantal lijnen als in de kerstvakantie.

Vanwege het coronavirus heeft het kabinet diverse maatregelen getroffen, zoals onder andere het sluiten van kinderdagverblijven, scholen en universiteiten. Als gevolg hiervan ziet Keolis/Syntus Utrecht zich genoodzaakt een aantal aanpassingen door te voeren in haar dienstverlening.

[PLANNEN] Syntus raadt reizigers aan hun reis (liefst maximaal 1 uur) van tevoren te plannen via de reisplanner of 9292.nl. De aanpassingen die ingaan vanaf woensdag 18 maart zijn op dinsdag 17 maart vanaf 17.00 uur verwerkt in de reisplanners.

Alles buurtbus- en scholierenlijnen rijden tot 4 april helemaal niet. Verder rijden een aantal streeklijnen ook helemaal niet omdat die op een normale zaterdag ook niet rijden. Kijk hier voor de provincie Gelderland en hier voor de provincie Utrecht voor meer informatie.

advertentie