Foodvalley challenge: ‘Eten smaakt beter als je de herkomst weet’

10 okt 2020, 07:00 Uitderegio
eigen foto
De start van de Foodvalley challenge met derde van links Harry Rijken en naast hem zijn vrouw.
De start van de Foodvalley challenge met derde van links Harry Rijken en naast hem zijn vrouw.

NIJKERK/REGIO Het project ‘40 Dagen Eten uit de Streek’ is vorige week van start gegaan met ruim tachtig deelnemers. Zij gaan de (Foodvalley) challenge aan om gedurende 40 dagen alleen streekproducten te eten, afkomstig uit Ede en Barneveld. Tijdens een bijeenkomst bij Milligreens in Barneveld ontving onder andere Lunteraan Harry Rijken zijn eerste wekelijkse streekbox vol verse en duurzame producten direct van de boer. ,,Ik wil graag weten waar mijn eten vandaan komt. Dan smaakt het net wat beter.”

Helemaal nieuw is het concept voor Rijken en zijn vrouw niet. ,,We kopen via een supermarkt al twintig jaar wekelijks een biologisch pakket, maar dan alleen met groente. Dit pakket is veel breder en bevat bijvoorbeeld ook zuivel en broodbele..

Afbeelding