PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Nijkerk

'Boeren zijn en blijven hard nodig'

Uitderegio
Foto: Jan van Uffelen
20 feb. 2020, 09:00
Kippen verlaten hun stal. De Barneveldse wethouder Aart de Kruijf is voorstander van het plaatsen van zonnepanelen in de vrije uitloop van legkippen. ,,Daarmee slaan we twee vliegen in één klap.
Kippen verlaten hun stal. De Barneveldse wethouder Aart de Kruijf is voorstander van het plaatsen van zonnepanelen in de vrije uitloop van legkippen. ,,Daarmee slaan we twee vliegen in één klap."
REGIO

De veestapel verkleinen. De stikstofcrisis. Een eerlijke prijs voor voedsel. De potentie voor insectenkweek. De bedreiging die kweekvlees kan zijn. In een serie artikelen schreef de Barneveldse Krant uitvoerig over het toekomstperspectief voor pluimveehouders in de Gelderse Vallei. In de deze aflevering komen de Barneveldse SGP-wethouder Aart de Kruijf, CDA-Kamerlid Jaco Geurts en VVD-europarlementariër Jan Huitema aan het woord. Waar zetten zij op in?

Ongemak. Dat voelt Aart de Kruijf als er vragen over de stikstofproblematiek op hem worden afgevuurd. Dat gevoel van onbehagen bekruipt de wethouder van Barneveld, die de ontwikkeling van het platteland in zijn portefeuille heeft, niet als het over de inhoud zelf gaat. Daar heeft De Kruijf conc..

Edward Doelman
Deel dit artikel via: