Afbeelding
Matthias van Bloemendaal

Muzikale avondgebeden in Nijkerk door NijKerkmuziek

17 februari 2022 om 14:30 Religie

NIJKERK Op de donderdagen in de veertigdagentijd (de tijd voorafgaande aan Pasen) zullen er avondgebeden worden gehouden in verschillende kerkgebouwen in Nijkerk. Deze avondgebeden, traditioneel vespers genoemd, gaan terug op het eeuwenoude gebruik van het gezamenlijk bidden van de Psalmen op vaste tijden van de dag. 

De vespers worden georganiseerd door de recent opgerichte werkgroep NijKerkmuziek met ondersteuning vanuit een groot aantal van de Nijkerkse kerken. Door de eeuwen heen hebben componisten uit de christelijke traditie veel mooie muziek voortgebracht. De schoonheid van deze kerkmuziek zal in de vespers een grote plaats innemen. Hiervoor verlenen diverse koren en musici van binnen en buiten Nijkerk hun medewerking.

Op donderdagavond 3 maart wordt in de Grote Kerk de eerste van de reeks gehouden. Deze avond verleent een Nijkerks projectkoor onder leiding van Bart Nitrauw zijn medewerking. Ook laten Diederik Blankesteijn (hoofdorgel) en Han van IJcken (kistorgel) van zich horen. Er zal muziek klinken van onder andere Johann Sebastian Bach (1685-1750) en John Rutter (1945). 

De vespers duren ongeveer een half uur en vangen aan om 19.30 uur. De toegang is vrij, wel is er bij de uitgang een collecte om de kosten te dekken. Zowel de doorgewinterde kerkganger alsook de cultureel ingestelde Nijkerker én de toevallige passant zijn van harte uitgenodigd om de vespers bij te wonen en mee te beleven. 

Voor meer informatie en het actuele overzicht van de vespers: www.nijkerkmuziek.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie