Afbeelding
Pixabay

Krijgt Nijkerk een bowlingbaan of indoor speelparadijs?

28 november 2023 om 09:27 Recreatie

NIJKERK De gemeente Nijkerk onderzoekt mogelijkheden om in het gebied Spoorkamp 2, bij het Jaap van der Krolbad, grond vrij te maken voor economische vrijetijdsbesteding. Te denken valt aan een (indoor) speelparadijs of een bowlingbaan. 

Per 23 november 2023 ligt het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Spoorkamp 2 Leisure’ zes weken ter inzage. Er is ook een exemplaar in het gemeentehuis aanwezig bij het Loket bouwen, wonen en vergunningen.

In het huidige bestemmingsplan zijn alleen educatieve en religieuze voorzieningen, kantoren, sportvoorzieningen en dienstverlening toegestaan. Om zogenaamde leisure activiteiten in het gebied mogelijk te maken, zal het bestemmingsplan dus herzien moeten worden.  

GEEN BIOSCOOP

In het plan worden wel beperkingen gesteld aan de zogenaamde leisure activiteiten. Zo zijn alleen bedrijven op het gebied van overdekte indoor kinderspeelplaatsen, indoor escaperooms, bowlingcentra en sauna’s en welness toegestaan in het gebied. Er is volgens het college geen ruimte voor recreatieve voorzieningen zoals bioscopen, theaters, speelhallen of casino’s, kansspelen, seksinrichtingen en geen zelfstandige horeca.

Met deze afkadering wordt duidelijk welk type leisure activiteiten is toegestaan in het gebied,  zo stelt het college van burgemeester en wethouders. Het is mogelijk om hiervan af te wijken, maar de voorwaarde is wel dat het leisure blijft en dat de beoogde activiteiten qua aard en invloed op de omgeving gelijk zijn aan de hierboven genoemde bedrijven. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie