Afbeelding
Pixabay

Burgerinitiatief voor nieuw skatepark in de wijk Paasbos

2 juli 2021 om 08:10 Recreatie

NIJKERK In de commissievergadering van donderdag 8 oktober wordt een burgerinitiatief besproken voor de aanleg van een nieuw skatepark voor de Nijkerkse jeugd in de wijk Paasbos. Ook wordt gesproken over de integratie van ‘urban sports’ in het sportbeleid van de gemeente Nijkerk. 

Het faciliteren van urban sports wordt door de initiatiefnemer Wires voorgesteld. Urban sports is een verzamelnaam voor sport- en beweegactiviteiten in een bebouwde omgeving. Het gaat om disciplines als inline skaten, skateboarden, steppen, freerunning en 3x3 basketbal, maar ook BMX, breakdance en streetdance.De initiatiefnemer krijgt tijdens de vergadering de kans om zijn verzoek toe te lichten. 

Voorwaarde voor een burgerinitiatief is dat het wordt ondersteund door minimaal vijfentwintig mensen. Er wordt rekening mee gehouden dat één keer bespreken in de commissie mogelijk onvoldoende informatie biedt om tot besluitvorming te komen. Daarvoor is wellicht een tweede vergadering nodig voordat het voorstel in de gemeenteraad aan de orde komt.

Door Wijnand Kooijmans

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie