Afbeelding
Harry Koelewijn

Jaap van der Krolbad behaalt Keurmerk Veilig & Schoon

23 juni 2021 om 12:29 Recreatie

NIJKERK Het Jaap van der Krolbad heeft woensdag officieel het Keurmerk Veilig & Schoon ontvangen uit handen van wethouder Nadya Aboyaakoub. Het Keurmerk Veilig & Schoon is het branchekeurmerk voor zwembaden. 

Alle zwembaden in Nederland dienen te voldoen aan gestelde wet- en regelgeving. Met het Keurmerk Veilig & Schoon geeft de zwembadbranche gehoor aan wensen en eisen die klanten, eigenaren, zwembadmanagement en overheden stellen aan zwembaden. Het Keurmerk is een regeling met het wettelijk kader als ondergrens en daar bovenop een aantal extra kwaliteitseisen. Bij zwembaden met het keurmerk zijn de bedrijfsprocessen ten aanzien van hygiëne en veiligheid goed geregeld en worden ze goed uitgevoerd door de medewerkers. 

GOEDGEKEURD Wethouder Nadya Aboyaakoub-Akkouh: ,,Voor ons als gemeente was het een voorwaarde dat ons zwembad dit keurmerk zou halen. Het Jaap van der Krolbad is al in juli 2020 goedgekeurd, maar door de coronamaatregelen is er nu pas gelegenheid hier officieel aandacht aan te besteden. Ik ben blij met het keurmerk en reik het van harte uit.”

Stichting Zwembadkeur®, dat verantwoordelijk is voor de uitgifte van dit Keurmerk, is een initiatief van RECRON, de brancheorganisatie voor recreatiebedrijven, Vereniging Sport en Gemeenten en de WVBZ, de voormalige Werkgeversvereniging voor Bad- en Zweminrichtingen.

Afbeelding
Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie