Afbeelding
Recreatie Midden-Nederland,

Prijs voor monitor bezoekersdrukte Gelderland

Recreatie

NIJKERK (ANP) De speciale tool die Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen vorige zomer ontwikkelde om drukte op toeristische plekken te meten, heeft een prijs gewonnen op de internationale reisvakbeurs ITB in Berlijn. Met de Monitor Bezoekersdrukte konden toeristen in de omgeving van Nijkerk en de rest van Gelderland in een oogopslag zien of ze op hun beoogde bestemming voldoende corona-afstand tot anderen konden houden. Op tal van andere plekken in het land is zo’n monitor vorige zomer ook in gebruik genomen.

De tool was volgens de toeristische organisatie zo succesvol, omdat zowel ondernemers als gemeenten en natuurbeheerders eraan meewerkten. Allen vulden meermalen per dag in hoe druk het op hun locatie was. Gebruikers van de monitor konden ook zien op welke locatie in de buurt van hun eerste keus het minder druk of zelfs rustig was. De monitor is ruim een half miljoen keer geraadpleegd in de zomervakantiemaanden. 88 procent van de gebruikers zei de plannen te hebben veranderd als ze op de monitor zagen dat hun bestemming te druk was.

Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen ontwikkelt nu een nieuwe monitor voor de komende zomer. Het bureau rekent weer op veel Nederlanders die in eigen land op vakantie gaan. Gelderland is de drukstbezochte provincie voor binnenlandse vakanties.

advertentie