Wildwaterbaan
Wildwaterbaan Bosbad Putten

Eerste test nieuwe wildwaterbaan Bosbad Putten geslaagd

Recreatie Deel je nieuws

PUTTEN – Deze week is de nieuwe wildwaterbaan van Bosbad Putten getest. Voor het eerst stroomde er met het nodige geraas 180 kubieke meter water per uur door de goten en bassins. Zowel medewerkers als bestuur waren aanwezig bij de eerste test die goed verliep.

Alle machines en apparaten werkten feilloos, wel werd een aantal kleine oneffenheden ontdekt, maar die zijn snel verholpen. Inmiddels zijn grondverzet- en hoveniersbedrijven gestart met de aanleg van de beplanting onder en naast de baan. Naar verwachting kan de wildwaterbaan - onder voorbehoud van coronamaatregelen - voor de zomervakantie in bedrijf. “We mikken op vrijdag 17 juli, dat is de dag waarop scholen in onze regio vakantie krijgen”, vertelt manager Dick Eijlander van het subtropische bad. De waterbaan zou aanvankelijk eind mei gereed zijn, maar door onder meer de corona-uitbraak liep het bouwproces enige vertraging op.

De nieuwe wildwaterbaan van Subtropisch Bosbad Putten is in totaal 110 meter lang. De baan bestaat uit onder meer stroomversnellingen en relaxbassins. De bouw valt samen met de start van een duurzaamheidsprogramma. Zo is voor de verwarming van het water in de wildwaterbaan een warmtepomp geïnstalleerd. “We kunnen het water in alle seizoenen gasloos op temperatuur houden”, vertelt Dick Eijlander. “Het water is steeds rond de 28 graden, zeer comfortabel dus.”

advertentie