pannenbier
pannenbier Bosbad Putten

Hoogste punt wildwaterbaan Bosbad Putten bereikt

24 februari 2020 om 21:04 Recreatie Deel je nieuws

Vrijdag 20 februari kregen de bouwvakmensen ‘pannenbier’ geserveerd door subtropisch Bosbad Putten. Dit is de traditionele traktatie als een bouwproject zijn hoogste punt bereikt. Sinds begin september 2019 wordt er op het terrein van het zwembadcomplex gewerkt aan de bouw van een spectaculaire waterglijbaan. De opening staat gepland voor mei 2020, de bouw ligt op schema.

Op een gemiddelde werkdag is een ploeg van zo’n 20 bouwspecialisten actief op het bouwterrein. Zij bouwen de 110 meter lange waterglijbaan, maar installeren ook de hoog rendement warmtepomp en alle andere water- en warmte-installaties die nodig zijn voor de nieuwe attractie. Dankzij de HR-warmtepomp zal de CO2-uitstoot van Bosbad Putten na ingebruikname van de wildwaterbaan niet stijgen ten opzichte van nu.

Er stroomt straks 2000 kubieke meter water door de wildwaterbaan, water dat een constante temperatuur heeft van 28 graden en doorlopend gereinigd en gefilterd wordt. De 110 meter lang wildwaterbaan bestaat uit onder meer stroomversnellingen en relaxbassins.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie