Afbeelding
Food Academy Nijkerk

Nieuwe locatie gezocht voor Food Academy Nijkerk

7 juni 2023 om 06:44 Politiek

NIJKERK Het zoeken naar een nieuwe locatie voor de Food Academy Nijkerk (FAN) is een punt van aandacht binnen de regiodeal Foodvalley. Dat blijkt uit de voortgangsrapportage. Op termijn is de locatie aan de Luxoolseweg niet meer beschikbaar vanwege plannen voor woningbouw en dus moet de FAN op zoek naar een nieuwe locatie. 

Eind vorig jaar volgden 98 studenten een opleiding aan de FAN en zijn er 46 banen gecreëerd door bedrijven en ingevuld door de FAN. Desondanks zijn er wel punten die aandacht verdienen, zo wordt aangegeven, die moeten zorgen voor voldoende effect van de FAN. Het gaat dan onder meer om het opleiden van geschikt personeel voor banen in de foodproductiesector in de regio. Daarnaast moet worden gestreefd naar een verbetering van het imago van deze sector.

Het netwerk binnen de regio Nijkerk komt ook in aanmerking voor verbetering. Daarnaast moet de cultuur binnen de bedrijven zelf worden verbeterd als het gaat om het leren van het vak. De regiodeal richt zich op een regionale en integrale aanpak om een duurzaam en gezond voedselsysteem te versnellen. Maar ook om de daaraan gekoppelde economische kansen te benutten.

Wijnand Kooijmans
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie