Afbeelding
Harry Koelewijn

Herontwikkeling Huize St. Jozef reddingsboei voor woningbouw Kerkplein

23 mei 2023 om 15:10 Politiek

NIJKERK Het plan voor de herontwikkeling van Huize St. Jozef moet de reddingsboei worden voor de woningbouw op het Kerkplein. De Woningstichting Nijkerk (WSN) is bereid tachtig parkeerplaatsen af te nemen die worden gerealiseerd onder de maximaal honderd hier te bouwen woningen.

Dat wil de WSN echter alleen doen op het moment dat het bestemmingsplan voor het nieuwe St. Jozef wordt vastgesteld. Dat betekent dat voorlopig nog even een pas op de plaats moet worden gemaakt met de zo zeer gewenste woningbouw op de voormalige locatie van de Jumbo. De parkeerplaatsen zouden in eerste instantie door de gemeente worden gekocht voor een bedrag van ruim vier miljoen euro. Dat vond de gemeenteraad uiteindelijk een niet te verantwoorden besluit.

AANBOD

Wethouder Esther Heutink-Wenderich is blij met deze ontwikkeling. ,,Zonder het aanbod van de WSN had de woningbouw aan het Kerkplein nog wel acht tot negen jaar op zich kunnen laten wachten.” Alle betrokken partijen moeten financieel wel inleveren. ,,We zitten in een tijd dat veel tegenzit, de bouwkosten zijn flink gestegen en daarom ben ik blij dat wij onze plannen nog wel in de lucht kunnen houden. Ik ben blij met het resultaat dat er nu ligt.”

Als het parkeren onder de woningbouw aan het Kerkplein niet haalbaar mocht blijken, dan dient hierover een definitief besluit te worden genomen bij de vaststelling van het bestemmingsplan voor Huize St. Jozef. Om die reden wordt ook de optie van een eigen parkeerplaats in het plan voor de herontwikkeling van Huize St. Jozef open gehouden.

Lees hier het uitgebreide artikel over dit onderwerp.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie