Afbeelding
Henk Brinkman

Criminaliteit op station Hoevelaken neemt toe; wat gaat de gemeente daaraan doen?

22 augustus 2022 om 11:35 Politiek

NIJKERK De fractie van De Lokale Partij is ontevreden over het feit dat er nog steeds geen voorstel ligt van het college om de veiligheid rond station Hoevelaken te vergroten. Dyana Bezembinder-Feiken heeft hierover nu vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

In januari 2020 zijn er voor het eerst schriftelijke vragen gesteld over de veiligheid op de stations in Nijkerk en Hoevelaken. In de beantwoording werd toen aangegeven dat de gemeente op de hoogte is van de problematiek en dat het aantal meldingen op dat moment toenam. Ook is aangegeven dat er een onderzoek zou komen, onder meer met betrekking tot het plaatsen van camera’s in samenwerking met de NS, ProRail en de provincie Gelderland.

VEILIGHEID In november 2021 werd door toenmalig wethouder Wim Oosterwijk toegezegd dat hij met een voorstel naar de raad zou komen over de onderzoeksresultaten naar camerabeveiliging op de stations in Nijkerk en Hoevelaken. Bezembinder constateert dat er nog steeds geen voorstel ligt. ,,Terwijl de veiligheid - in elk geval op station Hoevelaken - nog steeds te wensen overlaat. We zijn hierover door verschillende inwoners benaderd en hebben dit ook zelf meerdere keren geconstateerd. In toenemende mate worden er voertuigen ontvreemd, fietsers en brom/snorfietsen kapot gemaakt en onderdelen van auto’s en andere voertuigen gestolen. Ook is de lift regelmatig buiten gebruik, waardoor het station niet voor iedereen toegankelijk is.”

De Lokale Partij wil van het nieuwe college horen waarom de raad, na ruim 2,5 jaar na de beantwoording van de eerste schriftelijke vragen, nog geen voorstel heeft ontvangen. Bezembinder vraagt zich af of het college ervan op de hoogte is dat inwoners steeds meer overlast ervaren op station Hoevelaken en wanneer de raad dan wel een voorstel mag verwachten.

MAATREGELEN Ze wil weten of het college in de afgelopen periode al wel maatregelen heeft genomen om, vooral ’s avonds en de weekenden, criminaliteit te voorkomen en daarmee de veiligheid te vergroten en waaruit die maatregelen dan eventueel bestaan. Het college wordt gevraagd of het bereid is, in overleg met de politie, handhavend te gaan optreden en hoe kan worden voorkomen dat de lift na een storing dagenlang buitenwerking is.

Door Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie