Afbeelding
Donkersgoed Multimedia

Renkema: tocht met tractoren had niet mogen doorgaan

Politiek

NIJKERK Burgemeester Gerard Renkema wil met de organisatoren van de optocht met verlichte tractoren in gesprek. Hij vindt dat die niet hun verantwoordelijkheid hebben genomen door de tocht doorgang te laten vinden tijdens de corona lockdown.

door Wijnand Kooijmans

Maandagavond trokken vele tientallen feestelijk verlichte trekkers door Nijkerk. Renkema is teleurgesteld in het feit dat de boeren hebben besloten de weg op te gaan. Dat leidde tot veel bezoekers langs de weg en dat is in strijd met de bedoeling van de lockdown die samenkomsten van mensen zo veel mogelijk wil vermijden.

Er was door de gemeente ook geen vergunning afgegeven. In eerste instantie was wel de afspraak gemaakt dat de stoet tot vijf uur mocht rijden. Maar dat was voor de persconferentie van zaterdagavond. Dat maakte dat de tocht volgens de burgemeester helemaal geen doorgang had moeten vinden. Renkema wijst op de vele organisaties die hun evenementen ook geen doorgang kunnen laten vinden omdat ze zich willen houden aan de coronaregels.

Handhavend optreden was op het moment van de rit niet mogelijk omdat daarvoor de capaciteit ontbrak. Achteraf gaan bekeuren vindt Renkema niet zinvol, los van alle problemen die daarmee samenhangen.

advertentie
advertentie