Afbeelding
Zonnepanelen

VVD kaart ‘energiearmoede’ aan bij het Nijkerkse college

27 september 2021 om 14:22 Politiek

NIJKERK De fractie van de VVD is bezorgd over de effecten die de stijgende energiekosten hebben op de laagstbetaalden in de gemeente Nijkerk. Er wordt een toenemend beroep verwacht op de minimaregelingen, omdat mensen door de prijsstijging in de problemen komen.

De VVD is van mening dat het effectief zou zijn als voor deze doelgroep wordt ingezet op versneld verduurzamen, zodat het verbruik van energie afneemt en de rekening substantieel daalt. Het probleem is echter, zo geeft Niels Staal van de liberalen aan, dat de mensen die het betreft meestal niet de middelen hebben om dit organiseren.

SNELLER VERDUURZAMEN Reden voor hem om vragen te stellen aan het college van burgemeester en wethouders. Staal wil weten of het college zicht heeft op de omvang van de betreffende problematiek in de gemeente. Ook wil hij weten of het college de mening van de VVD deelt dat het versneld mogelijk maken van minder energieverbruik één van de meeste effectieve manieren van armoedebestrijding is voor de nabije toekomst.

Gevraagd wordt of het college mogelijkheden ziet de woningen van de doelgroep versneld te laten verduurzamen. Het college zou dan op korte termijn hiertoe maatregelen moeten ontwikkelen en deze maatregelen in moeten voeren als onderdeel van het Nijkerkse armoedebeleid. Ook kan worden gekeken naar de rol van de energiecoaches die zijn aangesteld naar aanleiding van het project Samen aan Zet. Zij zouden met goede voorlichting en informatie relatief eenvoudige besparingen op het energieverbruik moeten bevorderen.

Door Wijnand Kooijmans

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie