Afbeelding
Archief BDUmedia

Nijkerk blijft aandeelhouder van Leisurelands

25 augustus 2021 om 11:33 Politiek

NIJKERK De gemeente Nijkerk blijft tot en met 31 december 2026 aandeelhouder van Leisurelands. In 2020 was de overeenkomst met een jaar verlengd. Door Leisurelands is inmiddels een aantal kernactiviteiten geformuleerd waarmee op een duurzaam en hoogwaardig kwaliteitsniveau wordt ingezet voor de verschillende recreatiegebieden, zoals Nijkerk aan Zee. Ook is de intentie uitgesproken regisseur te zijn bij omgevingsprocessen in de directe omgeving van de recreatiegebieden.

Ook al is Tomassen bv al vijftig jaar pachter van de gronden Nijkerk aan Zee, Leisurelands blijft, zo vindt het college van burgemeester en wethouders, een belangrijke partner voor het Nijkerkse gebied dat grenst aan de Randmeren.

Met de verlenging van de overeenkomst wil Nijkerk medezeggenschap houden over de koers die Leisurelands vaart. Ook is het een partner bij de ontwikkelingen aan de oever van de Randmeren. Dit is van belang als het gaat om het bevorderen van de waterkwaliteit. Het aandeelhouderschap heeft nauwelijks financiële gevolgen voor de gemeente. Winst nog tekort komen voor rekening van de gemeente.

Door Wijnand Kooijmans

Wijnand Kooijmans
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie