Afbeelding
Pixabay

Gemeente gaat deels mee met advies omtrent dwangsom perceeleigenaar

6 juli 2021 om 19:30 Politiek

NIJKERKERVEEN Door het Nijkerkse college van burgemeester en wethouders wordt deels tegemoet gekomen aan een bezwaarschrift dat tegen het opleggen van een dwangsom was ingediend door de eigenaar van een perceel grond aan de Klaarwaterweg in Nijkerkerveen.

door Wijnand Kooijmans

De man kwam in beroep tegen de dwangsom die hem 22 januari van dit jaar was opgelegd door het college. Dit omdat onderzoek uitwees dat er binnen de agrarische- en woonbestemming sprake was van niet geoorloofde opslag. Het gaat om pallets, een trailer, aanhangwagens en banden. Het college was gevraagd om handhavend op te treden door medebewoners van de Klaarwaterweg. Ook is een schuur gebouwd zonder vergunning.

De commissie bezwaarschriften constateerde dat de opslag binnen de woonbestemming is toegestaan, de begunstigingstermijn voor de zeecontainer moet worden aangepast en de schuur onder het overgangsrecht valt.

SCHUUR Het college gaat deels mee met het advies, maar niet ten aanzien van de schuur en een deel van de opslag. Uit luchtfoto’s blijkt dat de schuur in 1971 en 1983 nog niet aanwezig was. Daarmee valt, zo geeft het college aan, de schuur niet over het overgangsrecht en moet deze worden verwijderd. 

HOBBYMATIG Ten aanzien van de opslag moet het college duidelijker aangeven welke opslag moet worden verwijderd. Dan moet ook worden aangegeven of de opslag van goederen voor hobbymatig agrarisch gebruik, zoals een paardentrailer, al dan niet is toegestaan binnen de agrarische bestemming. In de nu opgelegde dwangsom wordt dit duidelijker aangegeven.

Verwijdering van de zeecontainer is op dit moment onmogelijk omdat een vrachtwagen geen gebruik mag maken van de toegangsweg. Dat maakt dat de termijn dat de container weg moet dient te worden aangepast, zodat deze zonder gebruik van de toegangsweg kan worden weggehaald. Dit is afhankelijk van de toestand van de grond van het weiland. Het college vindt dat niet kan worden verlangd dat de eigenaar van de container hiervoor een tijdelijke, andere inrit, moet realiseren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie