Afbeelding
PRO21

Bestuur van PRO21 weer weer compleet

24 juni 2021 om 10:58 Politiek

NIJKERK Simone van der Marck en Anneke van Mispelaar zijn op 2 juni toegetreden tot het bestuur van PRO21. Samen met de bestuursleden Eghard Kouwenhoven, Nick van den Akkeren Laura de Gans is het bestuur op volle sterkte en klaar voor alle activiteiten voor de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. 

Simone van der Marck is de nieuwe voorzitter. Simone woont al vele jaren met haar man en kinderen in Hoevelaken en zijn betrokken bij de hockeyclub en voetbalvereniging. Simone werkt sinds 1994 voor gemeenten. De laatste 12,5 jaar was zij werkzaam bij de gemeente Woudenberg als gemeentesecretaris. Recent is ze begonnen als directeur Domein Sociaal bij Meerinzicht. Simone is ook lid van de kandidatencommissie voor de gemeenteraadsverkiezingen. Ze vertegenwoordigt GroenLinks in het bestuur.

Anneke van Mispelaar is de nieuwe secretaris. Anneke is geboren en getogen in Nijkerk, waarna ze voor haar studie en werk in andere plaatsen woonde. Inmiddels is ze alweer een aantal jaar terug in Nijkerk en woont zij met haar man en kinderen in het mooie buitengebied. Ze is betrokken bij de scouting Nijkerk en heeft daarbij haar steentje bijgedragen bij de realisatie van het nieuwe gebouw. Ze is partner en senior adviseur bij Bureau BUITEN, Economie & Omgeving in Utrecht. Bij de vorige verkiezingen heeft ze een actieve rol gehad bij het vormen van het partijprogramma voor PRO21 en ook dit jaar is zij de trekker van het opstellen van het nieuwe partijprogramma.

Nick van den Akker is ook relatief nieuw in het bestuur. De geboren Nijkerker is sinds februari van dit jaar penningmeester van PRO21, toen hij Marco van Beek opvolgde. Samen met zijn vrouw woont Nick in het nieuwste gedeelte van Doornsteeg. Naast de werkzaamheden in zijn nieuwe woning en zijn taak in het bestuur van PRO21, werkt hij als belastingadviseur bij mth in Amersfoort. Daarnaast voetbalt Nick bij het eerste elftal van Valleivogels in Scherpenzeel en is hij actief bij Sparta Nijkerk. Nick zet zich evenals Anneke in voor het partijprogramma en richt zich in het verlengde daarvan voornamelijk op de te voeren campagne bij de gemeenteraadsverkiezingen.

Laura de Gans en Eghard Kouwenhoven maken het bestuur compleet. Laura de Gans is bestuurslid sinds mei 2020 en vertegenwoordigt hierin D66. Tevens is ze lid van de kandidatencommissie voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2021. Laura is geboren en getogen in Hoevelaken en woont samen met haar man en twee jonge kinderen. In haar werk als financieel data-analist bij Berenschot houdt ze op strategisch, tactisch en operationeel niveau bezig met het optimaliseren van informatie voor het nemen van besluiten.

Eghard Kouwenhoven woont in Nijkerk en was tot zijn pensionering werkzaam in het basisonderwijs in Amersfoort. Van 2010 tot 2014 was hij raadslid voor PRO21. Eghard vertegenwoordigt de PvdA in het bestuur en is tevens bestuurslid van de dit jaar opgerichte PvdA-afdeling NW-Veluwe.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie